Giriş |
English
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Academik Takvim
Academik Yetkililer
Üniversite Hakkında Genel Bilgiler
Mevcut Eğitim Programları Listesi
Genel Kabul Koşulları
Eğitim Öncesi Tanıma İçin Genel Düzenlemeler
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Tahsisi
Akademik Rehberlik Düzenlemeleri
Önlisans
•
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU
•
HALİL BAYRAKTAR SAĞLIK HİZMETLERİ M.Y.O.
Lisans
Fakülteler
•
TIP FAKÜLTESİ
•
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
•
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
•
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
•
FEN- EDEBİYAT FAKÜLTESİ
•
MİMARLIK FAKÜLTESİ
•
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
•
VETERİNER FAKÜLTESİ
•
EĞİTİM FAKÜLTESİ
•
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
•
FEN FAKÜLTESİ
•
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
•
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O.
•
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU
•
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
•
ZİRAAT FAKÜLTESİ
•
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
•
ECZACILIK FAKÜLTESİ
•
HUKUK FAKÜLTESİ
•
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
•
TURİZM FAKÜLTESİ
•
HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Yüksek Lisans
•
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
•
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Doktora
•
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
•
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Bilgiler
Öğrencileri İçin Bilgilendirme
•
Yaşam Maliyeti
•
Konaklama
•
Yemekler
•
Sağlık Hizmetleri
•
Özel İhtiyaçlı Öğrenciler İçin İmkanlar
•
Sağlık Güvencesi
•
Öğrencileri İçin Finansal Destek
•
Öğrenci İşleri Ofisi
•
Öğrenme Mekanları
•
Uluslararası Programlar
•
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
•
Dil Kursları
•
Stajlar
•
Spor ve Eğlence Mekanları
•
Öğrenci Kulüpleri
Diploma Eki
•
Diploma Eki Nedir?
•
Diploma Eki Hangi Bölümlerden Oluşur?
•
Diploma Eki Ne Değildir?
•
Diploma Ekinin Öğrencilere Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
•
Diploma Ekinin Kurumlara Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
•
Diploma Eki Ne İçin Gereklidir?
•
Diploma Eki Hangi Zorluklara Cevaben Üretilmiştir?
•
Diploma Eki Broşürü
•
Diploma Eki Örnekleri
Erasmus Kalite Politikası
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi
Güncelleme Kurulu
Yüksek Lisans >
Sağlik Bilimleri Enstitüsü >
Veteriner Hayvan Bes.ve Bes.has(yüksek Lisans)
> Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
Bilgi Paketi Nedir?
Nasıl Giriş Yapabilirim?
Düzenlemeleri Nasıl Yapabilirim?
VETERİNER HAYVAN BES.VE BES.HAS(YÜKSEK LİSANS)
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
1. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
VHB 500
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
VHB 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
VHB 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
SBD 000
DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ
Seçmeli
3+3
8.00
8.00
VHB 501
YEMLERDE HAM BESİN MADDE ANALİZLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 502
YEMLERE UYGULANAN TEKNOLOJİK İŞLEMLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 503
RASYON HAZIRLANMASINDA ANA İLKELER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 504
KOYUN VE KEÇİ BESLEME
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 505
SÜT İNEĞİ BESLENMESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 506
BESİ SIĞIRLARININ BESLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 507
AT BESLEME
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 508
TAVUK, KAZ, ÖRDEK VE HİNDİ BESLEME
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 509
KÜÇÜK EVCİL KARNİVORLARIN BESLENMESİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 510
BESLENME HASTALIKLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 511
YEM MADDELERİNİN İŞLENMESİ VE KARMA YEM HAZIRLAMA
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 512
LİPİDLER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 513
PROTEİNLER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 514
KARBONHİDRATLAR VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 515
VİTAMİNLER, MİNERAL MADDELER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 516
KONSERVE YEMLER
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
VHB 517
RUMİNANT BESLENMESİNDE PROTEİN OLMAYAN AZOT (NPN)
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 518
BESLENMENİN DÖL VERİMİNE ETKİSİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 519
YEMLERDE ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLER
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
VHB 520
TAVŞAN, VİZON VE DİĞER DENEY HAYVANLARININ BESLENL
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 521
YEM KATKI MADDELERİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 522
BİTKİSEL KÖKENLİ YEMLER
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 523
HAYVANSAL KÖKENLİ YEMLER
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 524
YEM BİTKİLERİNDE HÜCRE DUVARI UNSURLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 525
YEMLERDE ENERJİ DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 526
RUMENDE SİNDİRİMİN SAPTANMASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 527
ALTERNATİF YEM MADDELERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 528
YEM HİJYENİ
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
VHB 529
KÖPEK VE KEDİLERDE GERİATRİK BESLEME
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 530
KÖPEKLERDE BESLENME HASTALIKLARI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 531
KEDİLERDE BESLENME HASTALIKLARI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 532
ATLARIN BESLENME HASTALIKLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 533
RUMEN METABOLİTLERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 534
KUZU BUZAĞI BESLEME İLKELERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 535
YUMURTACI TAVUKLARIN BESLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 536
RUMINANT BESLENMEDE NPN
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 537
RUMEN BİYOLOJİSİ VE FERMENTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 538
SİLAJ YAPIMI VE TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 539
HAYVANSAL ÜRÜN KALİTESİNİ ETKİLEYEN BESLENME FAKTÖRLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 540
DAMIZLIK RUMİNANTLARIN BESLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 541
DAMIZLIK YUMURTACI VE BROYLERLERİN BESLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
2. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
VHB 500
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
VHB 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
VHB 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
SBD 000
DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ
Seçmeli
3+3
8.00
8.00
VHB 501
YEMLERDE HAM BESİN MADDE ANALİZLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 502
YEMLERE UYGULANAN TEKNOLOJİK İŞLEMLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 503
RASYON HAZIRLANMASINDA ANA İLKELER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 504
KOYUN VE KEÇİ BESLEME
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 505
SÜT İNEĞİ BESLENMESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 506
BESİ SIĞIRLARININ BESLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 507
AT BESLEME
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 508
TAVUK, KAZ, ÖRDEK VE HİNDİ BESLEME
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 509
KÜÇÜK EVCİL KARNİVORLARIN BESLENMESİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 510
BESLENME HASTALIKLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 511
YEM MADDELERİNİN İŞLENMESİ VE KARMA YEM HAZIRLAMA
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 512
LİPİDLER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 513
PROTEİNLER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 514
KARBONHİDRATLAR VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 515
VİTAMİNLER, MİNERAL MADDELER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 516
KONSERVE YEMLER
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
VHB 517
RUMİNANT BESLENMESİNDE PROTEİN OLMAYAN AZOT (NPN)
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 518
BESLENMENİN DÖL VERİMİNE ETKİSİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 519
YEMLERDE ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLER
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
VHB 520
TAVŞAN, VİZON VE DİĞER DENEY HAYVANLARININ BESLENL
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 521
YEM KATKI MADDELERİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 522
BİTKİSEL KÖKENLİ YEMLER
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 523
HAYVANSAL KÖKENLİ YEMLER
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 524
YEM BİTKİLERİNDE HÜCRE DUVARI UNSURLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 525
YEMLERDE ENERJİ DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 526
RUMENDE SİNDİRİMİN SAPTANMASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 527
ALTERNATİF YEM MADDELERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 528
YEM HİJYENİ
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
VHB 529
KÖPEK VE KEDİLERDE GERİATRİK BESLEME
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 530
KÖPEKLERDE BESLENME HASTALIKLARI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 531
KEDİLERDE BESLENME HASTALIKLARI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VHB 532
ATLARIN BESLENME HASTALIKLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 533
RUMEN METABOLİTLERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 534
KUZU BUZAĞI BESLEME İLKELERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 535
YUMURTACI TAVUKLARIN BESLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 536
RUMINANT BESLENMEDE NPN
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 537
RUMEN BİYOLOJİSİ VE FERMENTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VHB 538
SİLAJ YAPIMI VE TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 539
HAYVANSAL ÜRÜN KALİTESİNİ ETKİLEYEN BESLENME FAKTÖRLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 540
DAMIZLIK RUMİNANTLARIN BESLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VHB 541
DAMIZLIK YUMURTACI VE BROYLERLERİN BESLENMESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
3. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VHB 711
TEZ ÇALIŞMASI I
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VHB 712
TEZ ÇALIŞMASI II
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VHB 751
UZMANLIK ALAN DERSİ I
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VHB 752
UZMANLIK ALAN DERSİ II
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
4. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VHB 711
TEZ ÇALIŞMASI I
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VHB 712
TEZ ÇALIŞMASI II
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VHB 751
UZMANLIK ALAN DERSİ I
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VHB 752
UZMANLIK ALAN DERSİ II
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.