Bilişim Destek Sistemi
bilisimdestek@erciyes.edu.tr
2025-2026
2024-2025
ENGLISH
GİRİŞ
ANA SAYFA
ÜNİVERSİTE HAKKINDA
İsim ve Adres
Akademik Takvim
Akademik Yetkililer
Üniversite Hakkında Genel Bilgiler
Mevcut Eğitim Programları Listesi
Genel Kabul Koşulları
Eğitim Öncesi Tanıma İçin Genel Düzenlemeler
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Tahsisi
Akademik Rehberlik Düzenlemeleri
ÖN LİSANS
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU
HALİL BAYRAKTAR SAĞLIK HİZMETLERİ M.Y.O.
LİSANS
TIP FAKÜLTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
MİMARLIK FAKÜLTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
FEN FAKÜLTESİ
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
HUKUK FAKÜLTESİ
ECZACILIK FAKÜLTESİ
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O.
YÜKSEK LİSANS
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
DOKTORA
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
BİLGİLER
Öğrencileri İçin Bilgilendirme
Yaşam Maliyeti
Konaklama
Yemekler
Sağlık Hizmetleri
Özel İhtiyaçlı Öğrenciler İçin İmkanlar
Sağlık Güvencesi
Öğrencileri İçin Finansal Destek
Öğrenci İşleri Ofisi
Öğrenme Mekanları
Uluslararası Programlar
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Mekanları
Öğrenci Kulüpleri
Diploma Eki
Diploma Eki Nedir?
Diploma Eki Hangi Bölümlerden Oluşur?
Diploma Eki Ne Değildir?
Diploma Ekinin Öğrencilere Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
Diploma Ekinin Kurumlara Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
Diploma Eki Ne İçin Gereklidir?
Diploma Eki Hangi Zorluklara Cevaben Üretilmiştir?
Diploma Eki Broşürü
Diploma Eki Örnekleri
Erasmus Kalite Politikası
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi
Güncelleme Kurulu
Ders Bilgi Paketi
Doktora >
Sağlik Bilimleri Enstitüsü >
Veter. Besin Hij ve Tek. (k.k.ort.dr.)
> Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
DBP Hakkında
Neden DBP?
Bilgi Paketi Nedir?
Nasıl Giriş Yapabilirim?
Düzenlemeleri Nasıl Yapabilirim?
Bölüm Hakkında
Kazanılan Derece
Derece Seviyesi
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenimin Tanınması
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Program Yeterlilikleri
Örnekleriyle Mezunların Mesleki Profilleri
Üst Derece Programlarına Geçiş
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
Sınav Yönetmeliği, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Eğitim Tarzı
Bölüm veya Anabilim Dalı Başkanı
VETER. BESİN HİJ VE TEK. (K.K.ORT.DR.)
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
1. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
KVB 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVB 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
VBH 600
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
KVBH 610
SÜT BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 611
İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 612
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 613
SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 614
GIDA KATKI MADDELERİ
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
KVBH 620
GIDA TOKSİKOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 621
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 622
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 623
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 630
KANATLI ETİ MUAYENE METODLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 631
ET BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 632
MEZBAHA BİLGİSİ VE ET MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 633
FERMENTE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 634
EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 635
PASTIRMA TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 641
GIDA ENFEKSİYONLARI VE TOKSİKASYONLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 642
GIDA MİKOLOJİSİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 643
ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 644
ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 645
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 650
GIDA KİMYASI I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 651
GIDA KİMYASI II
Seçmeli
0+0
2.00
2.00
KVBH 652
YUMURTA HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 653
BAL MUAYENE METODLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 654
GIDA AMBALAJLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 655
GIDA MUHAFAZASI I
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 656
GIDA MUHAFAZASI II
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 660
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 661
DONDURMA TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 662
PROBİYOTİK FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ I
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 663
PROBİYOTİK FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ II
Seçmeli
0+0
4.00
4.00
KVBH 664
SÜT SANAYİİNDE SANİTASYON VE HİJYEN
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 670
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 671
ENSTRUMENTAL ANALİZLER I
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 672
ENSTRUMENTAL ANALİZLER II
Seçmeli
0+0
2.00
2.00
KVBH 673
SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI I
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
KVBH 674
SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI II
Seçmeli
0+0
2.00
2.00
KVHB 640
VETERİNER HALK SAĞLIĞI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
SBP000
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
2. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
KVB 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVB 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
VBH 600
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
KVBH 610
SÜT BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 611
İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 612
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 613
SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 614
GIDA KATKI MADDELERİ
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
KVBH 620
GIDA TOKSİKOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 621
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 622
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 623
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 630
KANATLI ETİ MUAYENE METODLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 631
ET BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 632
MEZBAHA BİLGİSİ VE ET MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 633
FERMENTE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 634
EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 635
PASTIRMA TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 641
GIDA ENFEKSİYONLARI VE TOKSİKASYONLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 642
GIDA MİKOLOJİSİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 643
ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 644
ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 645
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 650
GIDA KİMYASI I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 651
GIDA KİMYASI II
Seçmeli
0+0
2.00
2.00
KVBH 652
YUMURTA HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 653
BAL MUAYENE METODLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 654
GIDA AMBALAJLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 655
GIDA MUHAFAZASI I
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 656
GIDA MUHAFAZASI II
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 660
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 661
DONDURMA TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 662
PROBİYOTİK FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ I
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 663
PROBİYOTİK FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ II
Seçmeli
0+0
4.00
4.00
KVBH 664
SÜT SANAYİİNDE SANİTASYON VE HİJYEN
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 670
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 671
ENSTRUMENTAL ANALİZLER I
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 672
ENSTRUMENTAL ANALİZLER II
Seçmeli
0+0
2.00
2.00
KVBH 673
SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI I
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
KVBH 674
SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI II
Seçmeli
0+0
2.00
2.00
KVHB 640
VETERİNER HALK SAĞLIĞI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
SBP000
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
3. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
KVBH 811
TEZ ÇALIŞMASI 1
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 812
TEZ ÇALIŞMASI 2
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 813
TEZ ÇALIŞMASI 3
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 814
TEZ ÇALIŞMASI 4
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 815
TEZ ÇALIŞMASI 5
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 851
UZMANLIK ALAN DERSİ 1
Zorunlu
8+0
5.00
5.00
VBH 777
YETERLİLİĞE HAZIRLIK
Zorunlu
0+0
30.00
30.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
KVBH 852
UZMANLIK ALAN DERSI 2
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
KVBH 853
UZMANLIK ALAN DERSI 3
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
KVBH 854
UZMANLIK ALAN DERSI 4
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
KVBH 855
UZMANLIK ALAN DERSI 5
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
4. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
KVBH 811
TEZ ÇALIŞMASI 1
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 812
TEZ ÇALIŞMASI 2
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 813
TEZ ÇALIŞMASI 3
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 814
TEZ ÇALIŞMASI 4
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 815
TEZ ÇALIŞMASI 5
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
KVBH 851
UZMANLIK ALAN DERSİ 1
Zorunlu
8+0
5.00
5.00
VBH 777
YETERLİLİĞE HAZIRLIK
Zorunlu
0+0
30.00
30.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
KVBH 852
UZMANLIK ALAN DERSI 2
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
KVBH 853
UZMANLIK ALAN DERSI 3
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
KVBH 854
UZMANLIK ALAN DERSI 4
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
KVBH 855
UZMANLIK ALAN DERSI 5
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.