Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veter. Besin Hij ve Tek. (k.k.ort.y.l.) > Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
 
VETER. BESİN HİJ VE TEK. (K.K.ORT.Y.L.)

       
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
 
 1. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
KVB 888 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I Zorunlu 0+1 2.00 2.00
KVB 889 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II Zorunlu 0+1 2.00 2.00
KVBH 500 ANABİLİM DALI SEMİNERİ Zorunlu 0+2 5.00 5.00
SBA 000 ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
SBB 000 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
KVBH 000 BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK) Seçmeli 2+0 5.00 5.00
KVBH 510 SÜT BİLİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 511 SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 512 SÜT ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI Seçmeli 1+2 4.00 4.00
KVBH 513 SÜT SANAYİ HİJYENİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 514 SÜT HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 515 GIDA KATKI MADDELERİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 516 GIDA KİMYASI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 518 GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR Seçmeli 2+0 6.00 6.00
KVBH 519 GIDA SANİTASYONU Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 519 GIDA HİJYENİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 520 GIDA KALİTE KONTROLÜ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
KVBH 521 GIDA MUHAFAZASI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 522 GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 523 GIDA AMBALAJLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 524 GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 525 GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 526 GIDA ALLERJİSİ VE ALLERJENLER Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 527 GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 528 GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 540 GIDA MEVZUATI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 541 GIDA GÜVENLİĞİ I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 542 GIDA GÜVENLİĞİ II Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 543 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 544 GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 545 GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 546 ET BİLİMİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 547 FERMENTE ET ÜRÜNLERİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 548 ET HİJYENİ VE MUAYENESİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 549 MEZBAHALARDA SANİTASYON Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 550 KANATLI ETLERİ MUAYENESİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 551 MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 552 KANATLI ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 553 BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 554 GIDA ENFEKSİYONLARI VE TOKSİKASYONLARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 555 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 556 ZOONOZLAR Seçmeli 2+2 4.00 4.00
KVBH 557 GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLARI Seçmeli 2+0 6.00 6.00
KVBH 558 GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 559 SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
SBP000 LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME Seçmeli 1+2 4.00 4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 2. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
KVB 888 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I Zorunlu 0+1 2.00 2.00
KVB 889 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II Zorunlu 0+1 2.00 2.00
KVBH 500 ANABİLİM DALI SEMİNERİ Zorunlu 0+2 5.00 5.00
SBA 000 ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
SBB 000 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
KVBH 000 BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK) Seçmeli 2+0 5.00 5.00
KVBH 510 SÜT BİLİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 511 SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 512 SÜT ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI Seçmeli 1+2 4.00 4.00
KVBH 513 SÜT SANAYİ HİJYENİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 514 SÜT HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 515 GIDA KATKI MADDELERİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 516 GIDA KİMYASI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 518 GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR Seçmeli 2+0 6.00 6.00
KVBH 519 GIDA SANİTASYONU Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 519 GIDA HİJYENİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 520 GIDA KALİTE KONTROLÜ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
KVBH 521 GIDA MUHAFAZASI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 522 GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 523 GIDA AMBALAJLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 524 GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 525 GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 526 GIDA ALLERJİSİ VE ALLERJENLER Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 527 GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 528 GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 540 GIDA MEVZUATI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 541 GIDA GÜVENLİĞİ I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 542 GIDA GÜVENLİĞİ II Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 543 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 544 GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 545 GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
KVBH 546 ET BİLİMİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 547 FERMENTE ET ÜRÜNLERİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 548 ET HİJYENİ VE MUAYENESİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 549 MEZBAHALARDA SANİTASYON Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 550 KANATLI ETLERİ MUAYENESİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 551 MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 552 KANATLI ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 553 BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 554 GIDA ENFEKSİYONLARI VE TOKSİKASYONLARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 555 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
KVBH 556 ZOONOZLAR Seçmeli 2+2 4.00 4.00
KVBH 557 GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLARI Seçmeli 2+0 6.00 6.00
KVBH 558 GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
KVBH 559 SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
SBP000 LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME Seçmeli 1+2 4.00 4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 3. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
VBH 711 TEZ ÇALIŞMASI 1 Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 712 TEZ ÇALIŞMASI 2 Zorunlu 0+0 25.00 25.00
VBH 751 UZMANLIK ALAN DERSİ 1 Zorunlu 8+0 5.00 5.00
VBH 777 DÖNEM PROJESİ Zorunlu 2+2 30.00 30.00
ERU-001 ETİK KURUL RAPORU BEKLEME Seçmeli 0+0 0.00 0.00
VBH 752 UZMANLIK ALAN DERSİ 2 Seçmeli 8+0 5.00 5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 4. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
VBH 711 TEZ ÇALIŞMASI 1 Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 712 TEZ ÇALIŞMASI 2 Zorunlu 0+0 25.00 25.00
VBH 751 UZMANLIK ALAN DERSİ 1 Zorunlu 8+0 5.00 5.00
VBH 777 DÖNEM PROJESİ Zorunlu 2+2 30.00 30.00
ERU-001 ETİK KURUL RAPORU BEKLEME Seçmeli 0+0 0.00 0.00
VBH 752 UZMANLIK ALAN DERSİ 2 Seçmeli 8+0 5.00 5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.