Bilişim Destek Sistemi
bilisimdestek@erciyes.edu.tr
2025-2026
2024-2025
ENGLISH
GİRİŞ
ANA SAYFA
ÜNİVERSİTE HAKKINDA
İsim ve Adres
Akademik Takvim
Akademik Yetkililer
Üniversite Hakkında Genel Bilgiler
Mevcut Eğitim Programları Listesi
Genel Kabul Koşulları
Eğitim Öncesi Tanıma İçin Genel Düzenlemeler
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Tahsisi
Akademik Rehberlik Düzenlemeleri
ÖN LİSANS
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU
HALİL BAYRAKTAR SAĞLIK HİZMETLERİ M.Y.O.
LİSANS
TIP FAKÜLTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
MİMARLIK FAKÜLTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
FEN FAKÜLTESİ
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
HUKUK FAKÜLTESİ
ECZACILIK FAKÜLTESİ
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O.
YÜKSEK LİSANS
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
DOKTORA
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
BİLGİLER
Öğrencileri İçin Bilgilendirme
Yaşam Maliyeti
Konaklama
Yemekler
Sağlık Hizmetleri
Özel İhtiyaçlı Öğrenciler İçin İmkanlar
Sağlık Güvencesi
Öğrencileri İçin Finansal Destek
Öğrenci İşleri Ofisi
Öğrenme Mekanları
Uluslararası Programlar
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Mekanları
Öğrenci Kulüpleri
Diploma Eki
Diploma Eki Nedir?
Diploma Eki Hangi Bölümlerden Oluşur?
Diploma Eki Ne Değildir?
Diploma Ekinin Öğrencilere Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
Diploma Ekinin Kurumlara Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
Diploma Eki Ne İçin Gereklidir?
Diploma Eki Hangi Zorluklara Cevaben Üretilmiştir?
Diploma Eki Broşürü
Diploma Eki Örnekleri
Erasmus Kalite Politikası
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi
Güncelleme Kurulu
Ders Bilgi Paketi
Yüksek Lisans >
Sağlik Bilimleri Enstitüsü >
Veter. Besin Hij ve Tek. (k.k.ort.y.l.)
> Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
DBP Hakkında
Neden DBP?
Bilgi Paketi Nedir?
Nasıl Giriş Yapabilirim?
Düzenlemeleri Nasıl Yapabilirim?
Bölüm Hakkında
Kazanılan Derece
Derece Seviyesi
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenimin Tanınması
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Program Yeterlilikleri
Örnekleriyle Mezunların Mesleki Profilleri
Üst Derece Programlarına Geçiş
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
Sınav Yönetmeliği, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Eğitim Tarzı
Bölüm veya Anabilim Dalı Başkanı
VETER. BESİN HİJ VE TEK. (K.K.ORT.Y.L.)
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
1. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
KVB 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVB 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVBH 500
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
KVBH 000
BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK)
Seçmeli
2+0
5.00
5.00
KVBH 510
SÜT BİLİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 511
SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 512
SÜT ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
KVBH 513
SÜT SANAYİ HİJYENİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 514
SÜT HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 515
GIDA KATKI MADDELERİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 516
GIDA KİMYASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 518
GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
KVBH 519
GIDA HİJYENİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 519
GIDA SANİTASYONU
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 520
GIDA KALİTE KONTROLÜ
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
KVBH 521
GIDA MUHAFAZASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 522
GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 523
GIDA AMBALAJLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 524
GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 525
GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 526
GIDA ALLERJİSİ VE ALLERJENLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 527
GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 528
GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 540
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 541
GIDA GÜVENLİĞİ I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 542
GIDA GÜVENLİĞİ II
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 543
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 544
GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 545
GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 546
ET BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 547
FERMENTE ET ÜRÜNLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 548
ET HİJYENİ VE MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 549
MEZBAHALARDA SANİTASYON
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 550
KANATLI ETLERİ MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 551
MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 552
KANATLI ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 553
BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 554
GIDA ENFEKSİYONLARI VE TOKSİKASYONLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 555
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 556
ZOONOZLAR
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
KVBH 557
GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLARI
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
KVBH 558
GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 559
SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
SBP000
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
2. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
KVB 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVB 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVBH 500
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
KVBH 000
BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK)
Seçmeli
2+0
5.00
5.00
KVBH 510
SÜT BİLİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 511
SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 512
SÜT ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
KVBH 513
SÜT SANAYİ HİJYENİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 514
SÜT HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 515
GIDA KATKI MADDELERİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 516
GIDA KİMYASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 518
GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
KVBH 519
GIDA HİJYENİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 519
GIDA SANİTASYONU
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 520
GIDA KALİTE KONTROLÜ
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
KVBH 521
GIDA MUHAFAZASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 522
GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 523
GIDA AMBALAJLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 524
GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 525
GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 526
GIDA ALLERJİSİ VE ALLERJENLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 527
GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 528
GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 540
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 541
GIDA GÜVENLİĞİ I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 542
GIDA GÜVENLİĞİ II
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 543
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 544
GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 545
GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 546
ET BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 547
FERMENTE ET ÜRÜNLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 548
ET HİJYENİ VE MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 549
MEZBAHALARDA SANİTASYON
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 550
KANATLI ETLERİ MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 551
MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 552
KANATLI ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 553
BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 554
GIDA ENFEKSİYONLARI VE TOKSİKASYONLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 555
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 556
ZOONOZLAR
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
KVBH 557
GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLARI
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
KVBH 558
GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 559
SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
SBP000
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
3. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VBH 711
TEZ ÇALIŞMASI 1
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 712
TEZ ÇALIŞMASI 2
Zorunlu
0+0
25.00
25.00
VBH 751
UZMANLIK ALAN DERSİ 1
Zorunlu
8+0
5.00
5.00
VBH 777
DÖNEM PROJESİ
Zorunlu
2+2
30.00
30.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
VBH 752
UZMANLIK ALAN DERSİ 2
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
4. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VBH 711
TEZ ÇALIŞMASI 1
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 712
TEZ ÇALIŞMASI 2
Zorunlu
0+0
25.00
25.00
VBH 751
UZMANLIK ALAN DERSİ 1
Zorunlu
8+0
5.00
5.00
VBH 777
DÖNEM PROJESİ
Zorunlu
2+2
30.00
30.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
VBH 752
UZMANLIK ALAN DERSİ 2
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.