Giriş |
English
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Academik Takvim
Academik Yetkililer
Üniversite Hakkında Genel Bilgiler
Mevcut Eğitim Programları Listesi
Genel Kabul Koşulları
Eğitim Öncesi Tanıma İçin Genel Düzenlemeler
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Tahsisi
Akademik Rehberlik Düzenlemeleri
Önlisans
•
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU
•
HALİL BAYRAKTAR SAĞLIK HİZMETLERİ M.Y.O.
Lisans
Fakülteler
•
TIP FAKÜLTESİ
•
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
•
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
•
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
•
FEN- EDEBİYAT FAKÜLTESİ
•
MİMARLIK FAKÜLTESİ
•
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
•
VETERİNER FAKÜLTESİ
•
EĞİTİM FAKÜLTESİ
•
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
•
FEN FAKÜLTESİ
•
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
•
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O.
•
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU
•
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
•
ZİRAAT FAKÜLTESİ
•
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
•
ECZACILIK FAKÜLTESİ
•
HUKUK FAKÜLTESİ
•
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
•
TURİZM FAKÜLTESİ
•
HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Yüksek Lisans
•
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
•
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Doktora
•
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
•
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Bilgiler
Öğrencileri İçin Bilgilendirme
•
Yaşam Maliyeti
•
Konaklama
•
Yemekler
•
Sağlık Hizmetleri
•
Özel İhtiyaçlı Öğrenciler İçin İmkanlar
•
Sağlık Güvencesi
•
Öğrencileri İçin Finansal Destek
•
Öğrenci İşleri Ofisi
•
Öğrenme Mekanları
•
Uluslararası Programlar
•
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
•
Dil Kursları
•
Stajlar
•
Spor ve Eğlence Mekanları
•
Öğrenci Kulüpleri
Diploma Eki
•
Diploma Eki Nedir?
•
Diploma Eki Hangi Bölümlerden Oluşur?
•
Diploma Eki Ne Değildir?
•
Diploma Ekinin Öğrencilere Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
•
Diploma Ekinin Kurumlara Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
•
Diploma Eki Ne İçin Gereklidir?
•
Diploma Eki Hangi Zorluklara Cevaben Üretilmiştir?
•
Diploma Eki Broşürü
•
Diploma Eki Örnekleri
Erasmus Kalite Politikası
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi
Güncelleme Kurulu
Yüksek Lisans >
Sağlik Bilimleri Enstitüsü >
Veter. Besin Hij ve Tek. (k.k.ort.y.l.)
> Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
Bilgi Paketi Nedir?
Nasıl Giriş Yapabilirim?
Düzenlemeleri Nasıl Yapabilirim?
VETER. BESİN HİJ VE TEK. (K.K.ORT.Y.L.)
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
1. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
KVB 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVB 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVBH 500
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
KVBH 000
BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK)
Seçmeli
2+0
5.00
5.00
KVBH 510
SÜT BİLİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 511
SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 512
SÜT ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
KVBH 513
SÜT SANAYİ HİJYENİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 514
SÜT HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 515
GIDA KATKI MADDELERİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 516
GIDA KİMYASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 518
GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
KVBH 519
GIDA SANİTASYONU
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 519
GIDA HİJYENİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 520
GIDA KALİTE KONTROLÜ
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
KVBH 521
GIDA MUHAFAZASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 522
GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 523
GIDA AMBALAJLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 524
GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 525
GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 526
GIDA ALLERJİSİ VE ALLERJENLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 527
GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 528
GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 540
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 541
GIDA GÜVENLİĞİ I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 542
GIDA GÜVENLİĞİ II
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 543
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 544
GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 545
GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 546
ET BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 547
FERMENTE ET ÜRÜNLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 548
ET HİJYENİ VE MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 549
MEZBAHALARDA SANİTASYON
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 550
KANATLI ETLERİ MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 551
MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 552
KANATLI ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 553
BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 554
GIDA ENFEKSİYONLARI VE TOKSİKASYONLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 555
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 556
ZOONOZLAR
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
KVBH 557
GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLARI
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
KVBH 558
GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 559
SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
SBP000
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
2. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
KVB 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVB 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
KVBH 500
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
KVBH 000
BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK)
Seçmeli
2+0
5.00
5.00
KVBH 510
SÜT BİLİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 511
SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 512
SÜT ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
KVBH 513
SÜT SANAYİ HİJYENİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 514
SÜT HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 515
GIDA KATKI MADDELERİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 516
GIDA KİMYASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 518
GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
KVBH 519
GIDA SANİTASYONU
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 519
GIDA HİJYENİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 520
GIDA KALİTE KONTROLÜ
Seçmeli
1+0
2.00
2.00
KVBH 521
GIDA MUHAFAZASI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 522
GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 523
GIDA AMBALAJLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 524
GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 525
GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 526
GIDA ALLERJİSİ VE ALLERJENLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 527
GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 528
GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 540
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 541
GIDA GÜVENLİĞİ I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 542
GIDA GÜVENLİĞİ II
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 543
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 544
GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 545
GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
KVBH 546
ET BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 547
FERMENTE ET ÜRÜNLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 548
ET HİJYENİ VE MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 549
MEZBAHALARDA SANİTASYON
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 550
KANATLI ETLERİ MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 551
MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 552
KANATLI ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 553
BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 554
GIDA ENFEKSİYONLARI VE TOKSİKASYONLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 555
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
KVBH 556
ZOONOZLAR
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
KVBH 557
GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLARI
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
KVBH 558
GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
KVBH 559
SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
SBP000
LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÜRÜTME
Seçmeli
1+2
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
3. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VBH 711
TEZ ÇALIŞMASI 1
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 712
TEZ ÇALIŞMASI 2
Zorunlu
0+0
25.00
25.00
VBH 751
UZMANLIK ALAN DERSİ 1
Zorunlu
8+0
5.00
5.00
VBH 777
DÖNEM PROJESİ
Zorunlu
2+2
30.00
30.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
VBH 752
UZMANLIK ALAN DERSİ 2
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
4. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VBH 711
TEZ ÇALIŞMASI 1
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 712
TEZ ÇALIŞMASI 2
Zorunlu
0+0
25.00
25.00
VBH 751
UZMANLIK ALAN DERSİ 1
Zorunlu
8+0
5.00
5.00
VBH 777
DÖNEM PROJESİ
Zorunlu
2+2
30.00
30.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
VBH 752
UZMANLIK ALAN DERSİ 2
Seçmeli
8+0
5.00
5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.