Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
 
VETERİNER BESİN HİJYENİ VE TEK.(DOKTORA)

       
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
 
 1. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
SBA 000 ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
SBB 000 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
VBH 600 SEMİNER Zorunlu 0+2 5.00 5.00
VBH 888 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I Zorunlu 0+1 2.00 2.00
VBH 889 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II Zorunlu 0+1 2.00 2.00
SBD 000 DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3+3 8.00 8.00
SBY 001 İNGİLİZCE I Seçmeli 4+0 5.00 5.00
VBH 601 GIDA KİMYASI I Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 602 GIDA KİMYASI II Seçmeli 0+2 2.00 2.00
VBH 603 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 604 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II Seçmeli 0+2 4.00 4.00
VBH 606 GIDA MUHAFAZASI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 609 GIDA ENFEKSİYONLARI VE ZEHİRLENMELERİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 610 VETERİNER HALK SAĞLIĞI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 613 KANATLI ETİ, YUMURTA VE BAL MUAYENE METODLARI I Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 614 KANATLI ETİ, YUMURTA VE BAL MUAYENE METODLARI II Seçmeli 0+2 2.00 2.00
VBH 617 ENSTRUMANTAL ANALİZLER I Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 618 ENSTRUMANTAL ANALİZLER II Seçmeli 0+2 2.00 2.00
VBH 619 SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI I Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 620 SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI II Seçmeli 0+2 2.00 2.00
VBH 625 SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 626 GIDA MEVZUATI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 628 ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 630 GIDA AMBALAJLARI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 636 SÜT BİLİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 638 İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 639 PEYNİR TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 641 TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 642 DONDURMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 645 GIDA TOKSİKOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 646 ET BİLİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 654 PROBİYOTİK FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 655 PROBİYOTİK FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 0+4 4.00 4.00
VBH 656 ENDÜSTİRİYEL MİKROBİYOLOJİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 657 İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 658 HAYVANSAL GIDALARDA KATERİNG Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 659 GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 660 GIDA KAYNAKLI E. COLI O157:H7 ENFEKSİYONLARI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 661 YOĞURT TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 662 PASTIRMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 8.00 8.00
VBH 663 EMÜLSİYON ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 664 SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 665 ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 666 GIDA KAYNAKLI MİKROORGANİZMALARDA ANTİMİKROBİYEL DİRENÇLİLİK Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 667 GIDA ENFEKSİYONLARINDA EPİDEMİYOLOJİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 2. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
SBA 000 ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
SBB 000 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
VBH 600 SEMİNER Zorunlu 0+2 5.00 5.00
VBH 888 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I Zorunlu 0+1 2.00 2.00
VBH 889 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II Zorunlu 0+1 2.00 2.00
SBD 000 DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3+3 8.00 8.00
SBY 002 İNGİLİZCE II Seçmeli 4+0 5.00 5.00
VBH 601 GIDA KİMYASI I Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 602 GIDA KİMYASI II Seçmeli 0+2 2.00 2.00
VBH 603 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 604 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II Seçmeli 0+2 4.00 4.00
VBH 606 GIDA MUHAFAZASI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 609 GIDA ENFEKSİYONLARI VE ZEHİRLENMELERİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 610 VETERİNER HALK SAĞLIĞI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 613 KANATLI ETİ, YUMURTA VE BAL MUAYENE METODLARI I Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 614 KANATLI ETİ, YUMURTA VE BAL MUAYENE METODLARI II Seçmeli 0+2 2.00 2.00
VBH 617 ENSTRUMANTAL ANALİZLER I Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 618 ENSTRUMANTAL ANALİZLER II Seçmeli 0+2 2.00 2.00
VBH 619 SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI I Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 620 SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI II Seçmeli 0+2 2.00 2.00
VBH 625 SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 626 GIDA MEVZUATI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 628 ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 630 GIDA AMBALAJLARI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 636 SÜT BİLİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 638 İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 639 PEYNİR TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 641 TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 642 DONDURMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1+0 2.00 2.00
VBH 645 GIDA TOKSİKOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 646 ET BİLİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 654 PROBİYOTİK FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 655 PROBİYOTİK FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 0+4 4.00 4.00
VBH 656 ENDÜSTİRİYEL MİKROBİYOLOJİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 657 İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 658 HAYVANSAL GIDALARDA KATERİNG Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 659 GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 660 GIDA KAYNAKLI E. COLI O157:H7 ENFEKSİYONLARI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 661 YOĞURT TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 662 PASTIRMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 8.00 8.00
VBH 663 EMÜLSİYON ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 664 SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 665 ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 666 GIDA KAYNAKLI MİKROORGANİZMALARDA ANTİMİKROBİYEL DİRENÇLİLİK Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 667 GIDA ENFEKSİYONLARINDA EPİDEMİYOLOJİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 3. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
VBH 777 YETERLİLİĞE HAZIRLIK Zorunlu 0+0 30.00 30.00
VBH 811 TEZ ÇALIŞMASI I Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 812 TEZ ÇALIŞMASI II Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 813 TEZ ÇALIŞMASI III Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 814 TEZ ÇALIŞMASI IV Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 815 TEZ ÇALIŞMASI V Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 851 UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 852 UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 853 UZMANLIK ALAN DERSİ III Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 854 UZMANLIK ALAN DERSİ IV Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 855 UZMANLIK ALAN DERSİ V Zorunlu 4+0 5.00 5.00
ERU-001 ETİK KURUL RAPORU BEKLEME Seçmeli 0+0 0.00 0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 4. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
VBH 777 YETERLİLİĞE HAZIRLIK Zorunlu 0+0 30.00 30.00
VBH 811 TEZ ÇALIŞMASI I Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 812 TEZ ÇALIŞMASI II Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 813 TEZ ÇALIŞMASI III Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 814 TEZ ÇALIŞMASI IV Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 815 TEZ ÇALIŞMASI V Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 851 UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 852 UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 853 UZMANLIK ALAN DERSİ III Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 854 UZMANLIK ALAN DERSİ IV Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 855 UZMANLIK ALAN DERSİ V Zorunlu 4+0 5.00 5.00
ERU-001 ETİK KURUL RAPORU BEKLEME Seçmeli 0+0 0.00 0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.