Bilişim Destek Sistemi
bilisimdestek@erciyes.edu.tr
2025-2026
2024-2025
ENGLISH
GİRİŞ
ANA SAYFA
ÜNİVERSİTE HAKKINDA
İsim ve Adres
Akademik Takvim
Akademik Yetkililer
Üniversite Hakkında Genel Bilgiler
Mevcut Eğitim Programları Listesi
Genel Kabul Koşulları
Eğitim Öncesi Tanıma İçin Genel Düzenlemeler
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Tahsisi
Akademik Rehberlik Düzenlemeleri
ÖN LİSANS
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU
HALİL BAYRAKTAR SAĞLIK HİZMETLERİ M.Y.O.
LİSANS
TIP FAKÜLTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
MİMARLIK FAKÜLTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
FEN FAKÜLTESİ
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
HUKUK FAKÜLTESİ
ECZACILIK FAKÜLTESİ
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O.
YÜKSEK LİSANS
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
DOKTORA
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
BİLGİLER
Öğrencileri İçin Bilgilendirme
Yaşam Maliyeti
Konaklama
Yemekler
Sağlık Hizmetleri
Özel İhtiyaçlı Öğrenciler İçin İmkanlar
Sağlık Güvencesi
Öğrencileri İçin Finansal Destek
Öğrenci İşleri Ofisi
Öğrenme Mekanları
Uluslararası Programlar
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Mekanları
Öğrenci Kulüpleri
Diploma Eki
Diploma Eki Nedir?
Diploma Eki Hangi Bölümlerden Oluşur?
Diploma Eki Ne Değildir?
Diploma Ekinin Öğrencilere Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
Diploma Ekinin Kurumlara Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
Diploma Eki Ne İçin Gereklidir?
Diploma Eki Hangi Zorluklara Cevaben Üretilmiştir?
Diploma Eki Broşürü
Diploma Eki Örnekleri
Erasmus Kalite Politikası
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi
Güncelleme Kurulu
Ders Bilgi Paketi
Doktora >
Sağlik Bilimleri Enstitüsü >
Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora)
> Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
DBP Hakkında
Neden DBP?
Bilgi Paketi Nedir?
Nasıl Giriş Yapabilirim?
Düzenlemeleri Nasıl Yapabilirim?
Bölüm Hakkında
Kazanılan Derece
Derece Seviyesi
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenimin Tanınması
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Program Yeterlilikleri
Örnekleriyle Mezunların Mesleki Profilleri
Üst Derece Programlarına Geçiş
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
Sınav Yönetmeliği, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Eğitim Tarzı
Bölüm veya Anabilim Dalı Başkanı
VETERİNER BESİN HİJYENİ VE TEK.(DOKTORA)
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
1. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
VBH 600
SEMİNER
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
VBH 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
VBH 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
SBD 000
DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ
Seçmeli
3+3
8.00
8.00
SBY 001
İNGİLİZCE I
Seçmeli
4+0
5.00
5.00
VBH 601
GIDA KİMYASI II
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 603
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 604
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II
Seçmeli
0+2
4.00
4.00
VBH 606
GIDA MUHAFAZASI II
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 609
GIDA ENFEKSİYONLARI VE İNTOKSİKASYONLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 610
VETERİNER HALK SAĞLIĞI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 613
YUMURTA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 614
BAL HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 617
ENSTRUMANTAL ANALİZLER
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 619
SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI I
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 620
SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI II
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 626
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 630
GIDA AMBALAJLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 636
PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 638
İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 639
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 641
TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 642
DONDURMA TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 645
GIDA TOKSİKOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 654
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 656
ENDÜSTİRİYEL MİKROBİYOLOJİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 658
HAYVANSAL GIDALARDA KATERİNG
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 659
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 661
YOĞURT TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 662
PASTIRMA TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
8.00
8.00
VBH 663
EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 664
SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 665
ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 666
ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ VE HALK SAĞLIĞI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 667
GIDA ENFEKSİYONLARINDA EPİDEMİYOLOJİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 668
KANATLI ETLERİ MUAYENESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 669
BİLİMSEL PROJELER VE PROJE HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
Seçmeli
2+2
8.00
8.00
VBH 670
KANATLI ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 672
FERMENTE ET ÜRÜNLERİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 674
YENİ YENİDEN VE SINIRI AŞAN HASTALIKLAR
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 676
GIDA İŞLETMELERİNDE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 678
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 680
GIDA İŞLETMELERİNDE HACCP SİSTEMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 682
SÜRDÜRÜLEBİLİR ET ÜRETİMİ İÇİN YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 684
HAYVANSAL GIDALARDA VETERİNER İLAÇ KALINTILARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 688
GIDA SANAYİNDE ATIK YÖNETİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 690
KONSERVE TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 692
GIDA TEKNOLOJİSİNDE BAKTERİYOFAJLAR
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 694
KARKASLARIN ANATOMİK AYIRIMI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 696
ET VE ET ÜRÜNLERİNDE HİSTOLOJİK MUAYENE
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 698
SALAMURA ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 700
GENOMİK TABANLI PATOJEN TESPİT YÖNTEMLERİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 702
MİKROBİYAL GENOMİK VE MOLEKÜLER MEKANİZMALAR
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 704
MİKROALG TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 706
BESLENME VE BAĞIRSAK SAĞLIĞI
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
2. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
SBY 002
İNGİLİZCE II
Seçmeli
4+0
5.00
5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
3. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VBH 777
YETERLİLİĞE HAZIRLIK
Zorunlu
0+0
30.00
30.00
VBH 811
TEZ ÇALIŞMASI I
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 812
TEZ ÇALIŞMASI II
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 813
TEZ ÇALIŞMASI III
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 814
TEZ ÇALIŞMASI IV
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 815
TEZ ÇALIŞMASI V
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 851
UZMANLIK ALAN DERSİ I
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 852
UZMANLIK ALAN DERSİ II
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 853
UZMANLIK ALAN DERSİ III
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 854
UZMANLIK ALAN DERSİ IV
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 855
UZMANLIK ALAN DERSİ V
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.