Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
 
VETERİNER BESİN HİJYENİ VE TEK.(DOKTORA)

       
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
 
 1. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
SBA 000 ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
SBB 000 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
VBH 600 SEMİNER Zorunlu 0+2 5.00 5.00
VBH 888 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I Zorunlu 0+1 2.00 2.00
VBH 889 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II Zorunlu 0+1 2.00 2.00
SBD 000 DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3+3 8.00 8.00
SBY 001 İNGİLİZCE I Seçmeli 4+0 5.00 5.00
VBH 601 GIDA KİMYASI II Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 603 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 604 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II Seçmeli 0+2 4.00 4.00
VBH 606 GIDA MUHAFAZASI II Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 609 GIDA ENFEKSİYONLARI VE İNTOKSİKASYONLARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 610 VETERİNER HALK SAĞLIĞI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 613 YUMURTA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 614 BAL HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 617 ENSTRUMANTAL ANALİZLER Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 619 SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI I Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 620 SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI II Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 626 GIDA MEVZUATI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 630 GIDA AMBALAJLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 636 PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 638 İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 639 PEYNİR TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 641 TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 642 DONDURMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 645 GIDA TOKSİKOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 654 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 656 ENDÜSTİRİYEL MİKROBİYOLOJİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 658 HAYVANSAL GIDALARDA KATERİNG Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 659 GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 661 YOĞURT TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 662 PASTIRMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 8.00 8.00
VBH 663 EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 664 SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 665 ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 666 ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ VE HALK SAĞLIĞI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 667 GIDA ENFEKSİYONLARINDA EPİDEMİYOLOJİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 668 KANATLI ETLERİ MUAYENESİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 670 KANATLI ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 672 FERMENTE ET ÜRÜNLERİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 674 YENİ YENİDEN VE SINIRI AŞAN HASTALIKLAR Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 676 GIDA İŞLETMELERİNDE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 678 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 680 GIDA İŞLETMELERİNDE HACCP SİSTEMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 682 SÜRDÜRÜLEBİLİR ET ÜRETİMİ İÇİN YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 684 HAYVANSAL GIDALARDA VETERİNER İLAÇ KALINTILARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 688 GIDA SANAYİNDE ATIK YÖNETİMİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 690 KONSERVE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 692 GIDA TEKNOLOJİSİNDE BAKTERİYOFAJLAR Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 694 KARKASLARIN ANATOMİK AYIRIMI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 696 ET VE ET ÜRÜNLERİNDE HİSTOLOJİK MUAYENE Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 698 SALAMURA ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 700 GENOMİK TABANLI PATOJEN TESPİT YÖNTEMLERİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 702 MİKROBİYAL GENOMİK VE MOLEKÜLER MEKANİZMALAR Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 704 MİKROALG TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 704 BESLENME VE BAĞIRSAK SAĞLIĞI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 2. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
SBA 000 ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
SBB 000 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
VBH 600 SEMİNER Zorunlu 0+2 5.00 5.00
VBH 888 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I Zorunlu 0+1 2.00 2.00
VBH 889 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II Zorunlu 0+1 2.00 2.00
SBD 000 DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3+3 8.00 8.00
SBY 002 İNGİLİZCE II Seçmeli 4+0 5.00 5.00
VBH 601 GIDA KİMYASI II Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 603 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 604 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II Seçmeli 0+2 4.00 4.00
VBH 606 GIDA MUHAFAZASI II Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 609 GIDA ENFEKSİYONLARI VE İNTOKSİKASYONLARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 610 VETERİNER HALK SAĞLIĞI Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 613 YUMURTA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 614 BAL HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 617 ENSTRUMANTAL ANALİZLER Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 619 SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI I Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 620 SU HİJYENİ VE MUAYENE METODLARI II Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 626 GIDA MEVZUATI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 630 GIDA AMBALAJLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 636 PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 638 İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 639 PEYNİR TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 641 TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 642 DONDURMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 645 GIDA TOKSİKOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 654 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 656 ENDÜSTİRİYEL MİKROBİYOLOJİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 658 HAYVANSAL GIDALARDA KATERİNG Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 659 GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 661 YOĞURT TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 662 PASTIRMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 8.00 8.00
VBH 663 EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 664 SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 665 ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 666 ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ VE HALK SAĞLIĞI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 667 GIDA ENFEKSİYONLARINDA EPİDEMİYOLOJİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 3. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
VBH 777 YETERLİLİĞE HAZIRLIK Zorunlu 0+0 30.00 30.00
VBH 811 TEZ ÇALIŞMASI I Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 812 TEZ ÇALIŞMASI II Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 813 TEZ ÇALIŞMASI III Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 814 TEZ ÇALIŞMASI IV Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 815 TEZ ÇALIŞMASI V Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 851 UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 852 UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 853 UZMANLIK ALAN DERSİ III Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 854 UZMANLIK ALAN DERSİ IV Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 855 UZMANLIK ALAN DERSİ V Zorunlu 4+0 5.00 5.00
ERU-001 ETİK KURUL RAPORU BEKLEME Seçmeli 0+0 0.00 0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 4. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
VBH 777 YETERLİLİĞE HAZIRLIK Zorunlu 0+0 30.00 30.00
VBH 811 TEZ ÇALIŞMASI I Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 812 TEZ ÇALIŞMASI II Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 813 TEZ ÇALIŞMASI III Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 814 TEZ ÇALIŞMASI IV Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 815 TEZ ÇALIŞMASI V Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 851 UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 852 UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 853 UZMANLIK ALAN DERSİ III Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 854 UZMANLIK ALAN DERSİ IV Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 855 UZMANLIK ALAN DERSİ V Zorunlu 4+0 5.00 5.00
ERU-001 ETİK KURUL RAPORU BEKLEME Seçmeli 0+0 0.00 0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.