Bilişim Destek Sistemi
bilisimdestek@erciyes.edu.tr
2025-2026
2024-2025
ENGLISH
GİRİŞ
ANA SAYFA
ÜNİVERSİTE HAKKINDA
İsim ve Adres
Akademik Takvim
Akademik Yetkililer
Üniversite Hakkında Genel Bilgiler
Mevcut Eğitim Programları Listesi
Genel Kabul Koşulları
Eğitim Öncesi Tanıma İçin Genel Düzenlemeler
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Tahsisi
Akademik Rehberlik Düzenlemeleri
ÖN LİSANS
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU
HALİL BAYRAKTAR SAĞLIK HİZMETLERİ M.Y.O.
LİSANS
TIP FAKÜLTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
MİMARLIK FAKÜLTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
FEN FAKÜLTESİ
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
HUKUK FAKÜLTESİ
ECZACILIK FAKÜLTESİ
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O.
YÜKSEK LİSANS
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
DOKTORA
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
BİLGİLER
Öğrencileri İçin Bilgilendirme
Yaşam Maliyeti
Konaklama
Yemekler
Sağlık Hizmetleri
Özel İhtiyaçlı Öğrenciler İçin İmkanlar
Sağlık Güvencesi
Öğrencileri İçin Finansal Destek
Öğrenci İşleri Ofisi
Öğrenme Mekanları
Uluslararası Programlar
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Mekanları
Öğrenci Kulüpleri
Diploma Eki
Diploma Eki Nedir?
Diploma Eki Hangi Bölümlerden Oluşur?
Diploma Eki Ne Değildir?
Diploma Ekinin Öğrencilere Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
Diploma Ekinin Kurumlara Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
Diploma Eki Ne İçin Gereklidir?
Diploma Eki Hangi Zorluklara Cevaben Üretilmiştir?
Diploma Eki Broşürü
Diploma Eki Örnekleri
Erasmus Kalite Politikası
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi
Güncelleme Kurulu
Ders Bilgi Paketi
Yüksek Lisans >
Sağlik Bilimleri Enstitüsü >
Veter. Besin Hijyeni ve Tek. (yüksek Lisans)
> Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
DBP Hakkında
Neden DBP?
Bilgi Paketi Nedir?
Nasıl Giriş Yapabilirim?
Düzenlemeleri Nasıl Yapabilirim?
Bölüm Hakkında
Kazanılan Derece
Derece Seviyesi
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenimin Tanınması
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Program Profili
Program Yeterlilikleri
Örnekleriyle Mezunların Mesleki Profilleri
Üst Derece Programlarına Geçiş
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
Sınav Yönetmeliği, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Eğitim Tarzı
Bölüm veya Anabilim Dalı Başkanı
VETER. BESİN HİJYENİ VE TEK. (YÜKSEK LİSANS)
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
1. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
VBH 500
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
VBH 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
VBH 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
SBD 000
DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ
Seçmeli
3+3
8.00
8.00
SBY 001
İNGİLİZCE I
Seçmeli
4+0
5.00
5.00
VBH 000
BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK)
Seçmeli
2+0
5.00
5.00
VBH 510
SÜT BİLİMİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 511
SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 512
SÜT ÜRÜNLERİ MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 513
SÜT SANAYİİ HİJYENİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 514
SÜT HİJYENİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 515
GIDA KATKI MADDELERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 520
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 521
GIDA GÜVENLİĞİ I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 522
GIDA GÜVENLİĞİ II
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 523
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 524
GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 525
GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 530
ET BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 532
ET MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 533
MEZBAHALARDA SANİTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 534
GIDA PERSONEL HİJYENİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 535
MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 537
BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 540
GIDA KAYNAKLI ENFEKSİYON VE ZEHİRLENMELERE GİRİŞ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 541
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI
Seçmeli
0+2
4.00
4.00
VBH 542
ZOONOZLAR
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 543
GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
VBH 544
GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 545
GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 546
GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 547
GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 548
GIDA ALERJİSİ VE İNTOLERANSI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 550
GIDA KİMYASI I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 551
GIDA İŞLETMELERİNDE SANİTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 552
GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
VBH 553
GIDA HİJYENİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 554
GIDA KALİTE KONTROLÜ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 555
GIDA MUHAFAZASI I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 556
GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI
Seçmeli
0+2
4.00
4.00
VBH 558
GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 559
SU ÜRÜNLERİ HİJYENİ VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 560
NANOMALZEMELER VE KARAKTERİZASYONLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 561
NANOBİLİM VE NANOTEKNOLOLOJİYE GİRİŞ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 562
GIDA BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 563
NANOMALZEMELERİN BİYOLOJİK SENTEZİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 564
ET HİJYENİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 565
ÇEVRE BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 566
ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 567
ET İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 568
ET VE ET ÜRÜNLERİNDE ANALİZ METOTLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 569
GIDALARDA MİKROBİYAL SİMBİYOZİS
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 570
KESİMHANEDE HAYVAN REFAHI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 571
GIDA ÜRETİM SİSTEMLERİNDE MİKROBİYOM
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 572
ALGAL BİYOTEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 573
GIDA TEKNOLOJİSİNDE BAKTERİYOSİNLER
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 574
FONKSİYONEL GIDALAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 575
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 576
GIDA ANALİZLERİNDE İMMUNOLOJİK YÖNTEMLER
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 577
BİLİMSEL PROJE HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 578
GIDA ENZİMOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 580
GIDALARDA BOZULMA ETMENLERİ VE MEKANİZMALARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 582
ANAEROBİK MİKROORGANİZMA KAYNAKLI GIDA ENFEKSİYONLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 584
BESLENMEYE GİRİŞ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
2. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
SBY 002
İNGİLİZCE II
Seçmeli
4+0
5.00
5.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
3. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VBH 711
TEZ ÇALIŞMASI I
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 712
TEZ ÇALIŞMASI II
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 751
UZMANLIK ALAN DERSİ I
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 752
UZMANLIK ALAN DERSİ II
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 777
DÖNEM PROJESİ
Zorunlu
2+2
30.00
30.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.