Giriş |
English
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Academik Takvim
Academik Yetkililer
Üniversite Hakkında Genel Bilgiler
Mevcut Eğitim Programları Listesi
Genel Kabul Koşulları
Eğitim Öncesi Tanıma İçin Genel Düzenlemeler
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Tahsisi
Akademik Rehberlik Düzenlemeleri
Önlisans
•
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU
•
HALİL BAYRAKTAR SAĞLIK HİZMETLERİ M.Y.O.
Lisans
Fakülteler
•
TIP FAKÜLTESİ
•
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
•
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
•
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
•
FEN- EDEBİYAT FAKÜLTESİ
•
MİMARLIK FAKÜLTESİ
•
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
•
VETERİNER FAKÜLTESİ
•
EĞİTİM FAKÜLTESİ
•
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
•
FEN FAKÜLTESİ
•
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
•
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O.
•
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU
•
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
•
ZİRAAT FAKÜLTESİ
•
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
•
ECZACILIK FAKÜLTESİ
•
HUKUK FAKÜLTESİ
•
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
•
TURİZM FAKÜLTESİ
•
HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Yüksek Lisans
•
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
•
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Doktora
•
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
•
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Bilgiler
Öğrencileri İçin Bilgilendirme
•
Yaşam Maliyeti
•
Konaklama
•
Yemekler
•
Sağlık Hizmetleri
•
Özel İhtiyaçlı Öğrenciler İçin İmkanlar
•
Sağlık Güvencesi
•
Öğrencileri İçin Finansal Destek
•
Öğrenci İşleri Ofisi
•
Öğrenme Mekanları
•
Uluslararası Programlar
•
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
•
Dil Kursları
•
Stajlar
•
Spor ve Eğlence Mekanları
•
Öğrenci Kulüpleri
Diploma Eki
•
Diploma Eki Nedir?
•
Diploma Eki Hangi Bölümlerden Oluşur?
•
Diploma Eki Ne Değildir?
•
Diploma Ekinin Öğrencilere Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
•
Diploma Ekinin Kurumlara Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
•
Diploma Eki Ne İçin Gereklidir?
•
Diploma Eki Hangi Zorluklara Cevaben Üretilmiştir?
•
Diploma Eki Broşürü
•
Diploma Eki Örnekleri
Erasmus Kalite Politikası
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi
Güncelleme Kurulu
Yüksek Lisans >
Sağlik Bilimleri Enstitüsü >
Veter. Besin Hijyeni ve Tek. (yüksek Lisans)
> Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
Bilgi Paketi Nedir?
Nasıl Giriş Yapabilirim?
Düzenlemeleri Nasıl Yapabilirim?
VETER. BESİN HİJYENİ VE TEK. (YÜKSEK LİSANS)
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
1. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
VBH 500
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
VBH 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
VBH 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
SBD 000
DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ
Seçmeli
3+3
8.00
8.00
SBY 001
İNGİLİZCE I
Seçmeli
4+0
5.00
5.00
VBH 000
BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK)
Seçmeli
2+0
5.00
5.00
VBH 510
SÜT BİLİMİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 511
SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 512
SÜT ÜRÜNLERİ MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 513
SÜT SANAYİİ HİJYENİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 514
SÜT HİJYENİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 515
GIDA KATKI MADDELERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 520
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 521
GIDA GÜVENLİĞİ I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 522
GIDA GÜVENLİĞİ II
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 523
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 524
GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 525
GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 530
ET BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 532
ET MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 533
MEZBAHALARDA SANİTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 534
GIDA PERSONEL HİJYENİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 535
MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 537
BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 540
GIDA KAYNAKLI ENFEKSİYON VE ZEHİRLENMELERE GİRİŞ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 541
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI
Seçmeli
0+2
4.00
4.00
VBH 542
ZOONOZLAR
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 543
GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
VBH 544
GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 545
GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 546
GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 547
GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 548
GIDA ALERJİSİ VE İNTOLERANSI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 550
GIDA KİMYASI I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 551
GIDA İŞLETMELERİNDE SANİTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 552
GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
VBH 553
GIDA HİJYENİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 554
GIDA KALİTE KONTROLÜ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 555
GIDA MUHAFAZASI I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 556
GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI
Seçmeli
0+2
4.00
4.00
VBH 558
GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 559
SU ÜRÜNLERİ HİJYENİ VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 560
NANOMALZEMELER VE KARAKTERİZASYONLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 561
NANOBİLİM VE NANOTEKNOLOLOJİYE GİRİŞ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 562
GIDA BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 563
NANOMALZEMELERİN BİYOLOJİK SENTEZİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 564
ET HİJYENİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 565
ÇEVRE BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 566
ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 567
ET İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 568
ET VE ET ÜRÜNLERİNDE ANALİZ METOTLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 569
GIDALARDA MİKROBİYAL SİMBİYOZİS
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 570
KESİMHANEDE HAYVAN REFAHI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 571
GIDA ÜRETİM SİSTEMLERİNDE MİKROBİYOM
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 572
ALGAL BİYOTEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 573
GIDA TEKNOLOJİSİNDE BAKTERİYOSİNLER
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 574
FONKSİYONEL GIDALAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 575
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 576
GIDA ANALİZLERİNDE İMMUNOLOJİK YÖNTEMLER
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 578
GIDA ENZİMOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 580
GIDALARDA BOZULMA ETMENLERİ VE MEKANİZMALARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 582
ANAEROBİK MİKROORGANİZMA KAYNAKLI GIDA ENFEKSİYONLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 584
BESLENMEYE GİRİŞ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
2. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
SBA 000
ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
SBB 000
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
2+0
6.00
6.00
VBH 500
ANABİLİM DALI SEMİNERİ
Zorunlu
0+2
5.00
5.00
VBH 888
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
VBH 889
TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II
Zorunlu
0+1
2.00
2.00
SBD 000
DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ
Seçmeli
3+3
8.00
8.00
SBY 002
İNGİLİZCE II
Seçmeli
4+0
5.00
5.00
VBH 000
BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK)
Seçmeli
2+0
5.00
5.00
VBH 510
SÜT BİLİMİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 511
SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 512
SÜT ÜRÜNLERİ MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 513
SÜT SANAYİİ HİJYENİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 514
SÜT HİJYENİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 515
GIDA KATKI MADDELERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 520
GIDA MEVZUATI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 521
GIDA GÜVENLİĞİ I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 522
GIDA GÜVENLİĞİ II
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 523
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 524
GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 525
GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 530
ET BİLİMİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 532
ET MUAYENESİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 533
MEZBAHALARDA SANİTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 534
GIDA PERSONEL HİJYENİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 535
MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 537
BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 540
GIDA KAYNAKLI ENFEKSİYON VE ZEHİRLENMELERE GİRİŞ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 541
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI
Seçmeli
0+2
4.00
4.00
VBH 542
ZOONOZLAR
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 543
GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
VBH 544
GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 545
GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 546
GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 547
GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 548
GIDA ALERJİSİ VE İNTOLERANSI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 550
GIDA KİMYASI I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 551
GIDA İŞLETMELERİNDE SANİTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 552
GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR
Seçmeli
2+0
6.00
6.00
VBH 553
GIDA HİJYENİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 554
GIDA KALİTE KONTROLÜ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 555
GIDA MUHAFAZASI I
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 556
GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI
Seçmeli
0+2
4.00
4.00
VBH 558
GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 559
SU ÜRÜNLERİ HİJYENİ VE MUAYENE METOTLARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 560
NANOMALZEMELER VE KARAKTERİZASYONLARI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 561
NANOBİLİM VE NANOTEKNOLOLOJİYE GİRİŞ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 562
GIDA BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 563
NANOMALZEMELERİN BİYOLOJİK SENTEZİ
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 564
ET HİJYENİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 565
ÇEVRE BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI
Seçmeli
2+2
6.00
6.00
VBH 566
ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 567
ET İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 568
ET VE ET ÜRÜNLERİNDE ANALİZ METOTLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 569
GIDALARDA MİKROBİYAL SİMBİYOZİS
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
VBH 570
KESİMHANEDE HAYVAN REFAHI
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 571
GIDA ÜRETİM SİSTEMLERİNDE MİKROBİYOM
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 572
ALGAL BİYOTEKNOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 573
GIDA TEKNOLOJİSİNDE BAKTERİYOSİNLER
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 574
FONKSİYONEL GIDALAR
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 575
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
Seçmeli
3+0
6.00
6.00
VBH 576
GIDA ANALİZLERİNDE İMMUNOLOJİK YÖNTEMLER
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 578
GIDA ENZİMOLOJİSİ
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 580
GIDALARDA BOZULMA ETMENLERİ VE MEKANİZMALARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 582
ANAEROBİK MİKROORGANİZMA KAYNAKLI GIDA ENFEKSİYONLARI
Seçmeli
2+2
4.00
4.00
VBH 584
BESLENMEYE GİRİŞ
Seçmeli
2+0
4.00
4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
3. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VBH 711
TEZ ÇALIŞMASI I
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 712
TEZ ÇALIŞMASI II
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 751
UZMANLIK ALAN DERSİ I
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 752
UZMANLIK ALAN DERSİ II
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 777
DÖNEM PROJESİ
Zorunlu
2+2
30.00
30.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
4. Yarıyıl Ders Planı
Dersin kodu
Dersin adı
Dersin tipi
Teorik + Uygulama
Yerel kredi
AKTS kredisi
VBH 711
TEZ ÇALIŞMASI I
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 712
TEZ ÇALIŞMASI II
Zorunlu
0+1
25.00
25.00
VBH 751
UZMANLIK ALAN DERSİ I
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 752
UZMANLIK ALAN DERSİ II
Zorunlu
4+0
5.00
5.00
VBH 777
DÖNEM PROJESİ
Zorunlu
2+2
30.00
30.00
ERU-001
ETİK KURUL RAPORU BEKLEME
Seçmeli
0+0
0.00
0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.