Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veter. Besin Hijyeni ve Tek. (yüksek Lisans) > Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
 
VETER. BESİN HİJYENİ VE TEK. (YÜKSEK LİSANS)

       
Müfredat Dersleri ve AKTS Kredileri
 
 1. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
SBA 000 ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
SBB 000 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
VBH 500 ANABİLİM DALI SEMİNERİ Zorunlu 0+2 5.00 5.00
VBH 888 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I Zorunlu 0+1 2.00 2.00
VBH 889 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II Zorunlu 0+1 2.00 2.00
SBD 000 DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3+3 8.00 8.00
SBY 001 İNGİLİZCE I Seçmeli 4+0 5.00 5.00
VBH 000 BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK) Seçmeli 2+0 5.00 5.00
VBH 510 SÜT BİLİMİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 511 SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 512 SÜT ÜRÜNLERİ MUAYENE METOTLARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 513 SÜT SANAYİİ HİJYENİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 514 SÜT HİJYENİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 515 GIDA KATKI MADDELERİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 520 GIDA MEVZUATI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 521 GIDA GÜVENLİĞİ I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 522 GIDA GÜVENLİĞİ II Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 523 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 524 GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 525 GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 530 ET BİLİMİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 532 ET MUAYENESİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 533 MEZBAHALARDA SANİTASYON Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 534 GIDA PERSONEL HİJYENİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 535 MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 537 BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 540 GIDA KAYNAKLI ENFEKSİYON VE ZEHİRLENMELERE GİRİŞ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 541 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI Seçmeli 0+2 4.00 4.00
VBH 542 ZOONOZLAR Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 543 GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLAR Seçmeli 2+0 6.00 6.00
VBH 544 GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 545 GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 546 GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 547 GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 548 GIDA ALERJİSİ VE İNTOLERANSI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 550 GIDA KİMYASI I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 551 GIDA İŞLETMELERİNDE SANİTASYON Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 552 GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR Seçmeli 2+0 6.00 6.00
VBH 553 GIDA HİJYENİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 554 GIDA KALİTE KONTROLÜ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 555 GIDA MUHAFAZASI I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 556 GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI Seçmeli 0+2 4.00 4.00
VBH 558 GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 559 SU ÜRÜNLERİ HİJYENİ VE MUAYENE METOTLARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 560 NANOMALZEMELER VE KARAKTERİZASYONLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 561 NANOBİLİM VE NANOTEKNOLOLOJİYE GİRİŞ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 562 GIDA BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 563 NANOMALZEMELERİN BİYOLOJİK SENTEZİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 564 ET HİJYENİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 565 ÇEVRE BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 566 ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 567 ET İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 568 ET VE ET ÜRÜNLERİNDE ANALİZ METOTLARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 569 GIDALARDA MİKROBİYAL SİMBİYOZİS Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 570 KESİMHANEDE HAYVAN REFAHI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 571 GIDA ÜRETİM SİSTEMLERİNDE MİKROBİYOM Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 572 ALGAL BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 573 GIDA TEKNOLOJİSİNDE BAKTERİYOSİNLER Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 574 FONKSİYONEL GIDALAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 575 GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 576 GIDA ANALİZLERİNDE İMMUNOLOJİK YÖNTEMLER Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 578 GIDA ENZİMOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 580 GIDALARDA BOZULMA ETMENLERİ VE MEKANİZMALARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 582 ANAEROBİK MİKROORGANİZMA KAYNAKLI GIDA ENFEKSİYONLARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 584 BESLENMEYE GİRİŞ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 2. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
SBA 000 ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
SBB 000 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2+0 6.00 6.00
VBH 500 ANABİLİM DALI SEMİNERİ Zorunlu 0+2 5.00 5.00
VBH 888 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ I Zorunlu 0+1 2.00 2.00
VBH 889 TEZ DANIŞMANLIĞI DERSİ II Zorunlu 0+1 2.00 2.00
SBD 000 DENEY HAYVANLARI VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3+3 8.00 8.00
SBY 002 İNGİLİZCE II Seçmeli 4+0 5.00 5.00
VBH 000 BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (BİLİMSEL HAZIRLIK) Seçmeli 2+0 5.00 5.00
VBH 510 SÜT BİLİMİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 511 SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 512 SÜT ÜRÜNLERİ MUAYENE METOTLARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 513 SÜT SANAYİİ HİJYENİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 514 SÜT HİJYENİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 515 GIDA KATKI MADDELERİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 520 GIDA MEVZUATI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 521 GIDA GÜVENLİĞİ I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 522 GIDA GÜVENLİĞİ II Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 523 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 524 GIDALARDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 525 GIDA İŞLETMELERİNDE TEDARİK VE DEPO YÖNETİMİ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 530 ET BİLİMİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 532 ET MUAYENESİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 533 MEZBAHALARDA SANİTASYON Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 534 GIDA PERSONEL HİJYENİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 535 MEZBAHA YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 537 BİLİMSEL MAKALE YAZIM TEKNİKLERİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 540 GIDA KAYNAKLI ENFEKSİYON VE ZEHİRLENMELERE GİRİŞ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 541 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ UYGULAMALARI Seçmeli 0+2 4.00 4.00
VBH 542 ZOONOZLAR Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 543 GIDA KAYNAKLI BAKTERİYEL ENFEKSİYONLAR Seçmeli 2+0 6.00 6.00
VBH 544 GIDA KAYNAKLI VİRAL ENFEKSİYONLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 545 GIDA KAYNAKLI MAYALAR VE MİKOTOKSİJENİK FUNGUSLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 546 GIDA KAYNAKLI PARAZİTER ENFEKSİYONLAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 547 GIDA SANAYİİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 548 GIDA ALERJİSİ VE İNTOLERANSI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 550 GIDA KİMYASI I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 551 GIDA İŞLETMELERİNDE SANİTASYON Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 552 GIDALARDA KİMYASAL KONTAMİNANTLAR Seçmeli 2+0 6.00 6.00
VBH 553 GIDA HİJYENİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 554 GIDA KALİTE KONTROLÜ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 555 GIDA MUHAFAZASI I Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 556 GIDA HİJYENİ UYGULAMALARI Seçmeli 0+2 4.00 4.00
VBH 558 GIDALARDA DUYUSAL ANALİZLER Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 559 SU ÜRÜNLERİ HİJYENİ VE MUAYENE METOTLARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 560 NANOMALZEMELER VE KARAKTERİZASYONLARI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 561 NANOBİLİM VE NANOTEKNOLOLOJİYE GİRİŞ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 562 GIDA BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 563 NANOMALZEMELERİN BİYOLOJİK SENTEZİ Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 564 ET HİJYENİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 565 ÇEVRE BİLİMİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI Seçmeli 2+2 6.00 6.00
VBH 566 ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 567 ET İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 568 ET VE ET ÜRÜNLERİNDE ANALİZ METOTLARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 569 GIDALARDA MİKROBİYAL SİMBİYOZİS Seçmeli 2+0 4.00 4.00
VBH 570 KESİMHANEDE HAYVAN REFAHI Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 571 GIDA ÜRETİM SİSTEMLERİNDE MİKROBİYOM Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 572 ALGAL BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 573 GIDA TEKNOLOJİSİNDE BAKTERİYOSİNLER Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 574 FONKSİYONEL GIDALAR Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 575 GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3+0 6.00 6.00
VBH 576 GIDA ANALİZLERİNDE İMMUNOLOJİK YÖNTEMLER Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 578 GIDA ENZİMOLOJİSİ Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 580 GIDALARDA BOZULMA ETMENLERİ VE MEKANİZMALARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 582 ANAEROBİK MİKROORGANİZMA KAYNAKLI GIDA ENFEKSİYONLARI Seçmeli 2+2 4.00 4.00
VBH 584 BESLENMEYE GİRİŞ Seçmeli 2+0 4.00 4.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 3. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
VBH 711 TEZ ÇALIŞMASI I Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 712 TEZ ÇALIŞMASI II Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 751 UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 752 UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 777 DÖNEM PROJESİ Zorunlu 2+2 30.00 30.00
ERU-001 ETİK KURUL RAPORU BEKLEME Seçmeli 0+0 0.00 0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.
 4. Yarıyıl Ders Planı

Dersin kodu Dersin adı Dersin tipi Teorik + Uygulama Yerel kredi AKTS kredisi
VBH 711 TEZ ÇALIŞMASI I Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 712 TEZ ÇALIŞMASI II Zorunlu 0+1 25.00 25.00
VBH 751 UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 752 UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 4+0 5.00 5.00
VBH 777 DÖNEM PROJESİ Zorunlu 2+2 30.00 30.00
ERU-001 ETİK KURUL RAPORU BEKLEME Seçmeli 0+0 0.00 0.00
Öğrenciler, zorunlu dersleri öncelikli almak üzere her yarıyıl alacağı dersleri 30 AKTS’ye tamamlar.