|
1 |
Tıbbi Bitkiler ile ilgili temel bilgiler, Tıbbi Bitkilerin Önemi
|
|
2 |
Tıbbi bitkiler üzerindeki çalışmaların tarihi gelişimi
|
|
3 |
Tıbbi bitkilerin Türkiye ve Dünya’daki durumu
|
|
4 |
Dünya ve Türkiye'de Tıbbi Bitki Ticareti
|
|
5 |
Tıbbi bitkilerin sınıflandırılması, tıbbi bitkilerin bileşimi ve droglar
|
|
6 |
Tıbbi Bitkilerin Ekolojik İstekleri
|
|
7 |
Tıbbi Bitkilerin Kültüründe Temel Prensipler
|
|
8 |
Tıbbi Bitkilerin Kurutulması ve Saklanması
|
|
9 |
Sekonder bitki maddeleri ve bunların varyabilitesi
|
|
10 |
Uçucu yağlar ve özellikleri
|
|
11 |
Apiaceae familyasına dahil bazı bitkilerin ( dereotu, kişniş, rezene, anason) önemi, bitkisel özellikleri, yetiştirme teknikleri, kullanım alanları ve ıslahı
|
|
12 |
Asteraceae famiyasına dahil bazı bitkilerin ( papatya, pireotu) önemi, bitkisel özellikleri, yetiştirme teknikleri, kullanım alanları ve ıslahı
|
|
13 |
Lamiaceae familyasına dahil bazı bitkilerin ( adaçayı, nane, kekik) önemi, bitkisel özellikleri, yetiştirme teknikleri, kullanım alanları ve ıslahı
|
|
14 |
Diğer familyalara dahil bazı önemli tıbbi ve aromatik bitkilerin (çörek otu) tanıtımı, yetiştirme teknikleri ve ıslahı
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|