|
1 |
Hormonların tanımı ve özellikleri, kimyasal yapılarına ve salgılandıkları yerlere göre sınıflandırılması
|
|
2 |
İkincil haberciler ve gen aktivasyonu ile etki mekanizmaları, G proteinler
|
|
3 |
Karbonhidratların sindirimi ve absorbsiyonu, aerobik ve anaerobik glikoliz
|
|
4 |
Krebs siklusu reaksiyonları; glikogenezis, glikogenolizis, glikoneogenezis, glikolitik ve glikoneogenetik yollar arasındaki integrasyonlar ve farklılıklar
|
|
5 |
Pentoz fosfat geçidi,ürünleri, önemi, işleyiş yolları, glukuronat geçidi, fruktoz, galaktoz, mannoz metabolizması
|
|
6 |
Karbonhidrat metabolizmasının enzimatik ve hormonal kontrolü, glikolitik yol ve trikarboksilik asit siklusunda yer alan kontrol noktaları, allosterik inhibisyonlar
|
|
7 |
Lipidlerin metabolizması; Beta oksidasyon
|
|
8 |
Keton cisimciklerinin metabolizması. Yağ asitlerinin zincir uzaması
|
|
9 |
Trigliserid ve kolesterol biyosentezi, biyolojik oksidasyonlar, elektron transport zinciri ı ve ATP sentezi
|
|
10 |
Proteinlerin sindirimi, amino asitlerin absorpsiyonu ve transportu
|
|
11 |
Transaminasyon, deaminasyon, dekarboksilasyon reaksiyonları, glikojenik ve ketojenik amino asitler
|
|
12 |
Amonyak metabolizması,üre siklusu; Protein sentezi
|
|
13 |
Vitaminlerin tanımı ve özellikleri, yağda vitaminler: vitamin A, D, E ve K
|
|
14 |
Suda eriyen vitaminler: B kompleks vitaminleri ve vitamin C
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|