|
1 |
Bu kursun sonunda öğrenciler; toplumda beslenme durumunu ortaya çıkarmak için kullanılan yöntemleri açıklayabilecek,
|
|
2 |
Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucunda ortaya çıkabilecek hastalıkları ve Türkiye'de Görülen beslenme sorunlarını sayabilecek,
|
|
3 |
Protein enerji malnutrisyonunun oluş nedenleri, görülme sıklığı ve önlenmesi için yapılması gerekenleri sayabilecek,
|
|
4 |
Beslenme anemilerinin oluş nedenleri, görülme sıklığı ve önlenmesi için yapılması gerekenleri sayabilecek,
|
|
5 |
İyot yetersizliğinin nedenleri, dünyada ve ülkemizde görülme sıklığı ve önlenmesi için alınacak önlemleri sayabilecek,
|
|
6 |
Emzirmenin önemini ve emzirmede prensipleri açıklayabilecek,
|
|
7 |
Gebelikte ve emziklilikte beslenmenin önemini ve prensipleri açıklayabilecek,
|
|
8 |
Beslenme problemlerinin nedenlerini sayabilecek,
|
|
9 |
Beslenme problemlerinin önlenmesi için önlemleri bilebilecek,
|
|
10 |
Yeterli ve dengeli beslenme prensiplerini bilebilecek.
|