Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
BESİ SIĞIRLARININ BESLENMESİ Üçüncü Düzey VHB 606 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri yok
Eğitimin Dili Türkçe, İngilizce
Koordinatör PROF. DR. BERRİN KOCAOĞLU GÜÇLÜ
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Prof.Dr. Erol BAYTOK, Prof.Dr. Berrin KOCAOĞLU GÜÇLÜ, Prof.Dr. Osman KÜÇÜK, Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Arş. Gör. ERAY AKTUĞ
Dersin Veriliş Şekli Teorik ve Uygulamalı
Dersin Amacı Besi Sığırlarının besin madde ihtiyaçlarının belirlenmesi ve besleme programlarının uygulanmasının öğrenilmesi
Dersin Tanımı Besi Sığırlarının Farklı Döenmelerde Beslenmeleri

Dersin İçeriği
1 Irklara göre besiye alınacak sığır ırkları ve özellikleri
2 Besin madde ihtiyaçlarının belirlenmesi
3 Besi şekilleri
4 Kısa süreli besi programları
5 Orta süreli besi programları
6 Uzun süreli besi programları
7 Hammaddelerin özellikleri
8 Hammaddelerin özellikleri
9 Hammaddelerin özellikleri
10 Hammaddelerin özellikleri
11 Rasyon Oluşturma
12 Rasyon Oluşturma
13 Rasyon Oluşturma
14
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Besi sığırlarının besin madde ihtiyaçlarının belirlenmesi
2 Besi sığırlarının besleme programları
3 basi sığırlarına rasyon hazırlama
4
5
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Anatomi bilgisini üst düzeyde kullanarak anatomi ile ilgili hipotezleri kurma, çözme ve geliştirebilme.
2 Anatomi alanına yenilik getiren bir düşünce, bilimsel yöntem, tasarım veya uygulama geliştirebilme ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve uygulamayı anatomi alanına uygulayabilme.
3 Anatomi ile ilgili özgün bir araştırma sürecini uygun teknolojileri kullanarak tasarlayabilme, uygulayabilme, sonuçlandırabilme ve yönetebilme.
4 Anatomi alanında en yeni bilgilere ulaşabilme ve bunları sistemli bir biçimde değerlendirebilme.
5 Anatomi alanında gerçekleştirdiği akademik çalışmaların sonuçlarını saygın yurtiçi ve yurtdışı akademik ortamlarda sunabilme ve yayınlayabilme
6 Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirebilme ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarabilme.
7 Anatomi alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilme
8 Kendi alanı, diğer tıp alanlarında çalışanlar ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü iletişim kurma, işbirliği yapma, görüşlerini savunabilme.
9 Özgün ve disiplinler arası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 3 42
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 5 7 35
Ödevler 4 3 12
Sunum / Seminer hazırlama 1 4 4
Kısa sınavlar 1 2 2
Ara sınavlara hazırlık 1 8 8
Ara sınavlar 1 4 4
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 6 4 24
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 20 20
Yarıyıl sonu sınavı 1 4 4
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     155
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Sığır Besiciliği, Yemler Bilgisi ve Teknolojisi
Yardımcı Kaynaklar Basılı yayınlar ve internet kaynakları

Ders İle İlgili Dosyalar