Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
DİYETETİK Üçüncü Düzey BES 301 5 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Ön koşulsuz
Eğitimin Dili İngilizce-Türkçe
Koordinatör ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ESRA ATALAN
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı
Dersin Veriliş Şekli Anlatım, tercüme, sunum
Dersin Amacı Beslenme ve Diyetetik ile ilgili güncel literatürün doğru taranabilmesi ve ingilizce makalelerin anlaşılmasına yardımcı olacak eğitimin verilmesi.
Dersin Tanımı Beslenme ve Diyetetik ile ilgili terimler, güncel makale ve konuları kapsayan bir derstir.

Dersin İçeriği
1 Why Are Fruits and Vegetables So Important /
2 Cereal Grains / Lactation
3 Meat / Fish / Atkins Diet / Digestive System - I
4 Poultry / Dairy Products / Nervous System - I
5 Beverages / The Mediterranean Diet
6 Baked Goods
7 Dried Fruits and Nuts
8 Organic Food
9 Human Anatomy
10 Midterm
11 Digestive System
12 Nervous System
13 The Endocrine System
14 Pregnancy
15 Revision
16 Final
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Öğrencilerin alanları ile ilgili İngilizce güncel bilgileri ya da yayınları okuduklarında anlayabilmeleri
2 Alanları ile ilgili İngilizce’den Türkçe’ye çeviri yapabilmeleri
3 Kompleks cümlelerde, temel cümle ile yan cümleyi birbirinden ayırt edebilmeleri
4 Bağlaçların anlamlarını ve kullanım yerlerini bilmeleri
5 Alanları ile ilgili yeterli kelime dağarcığına sahip olmaları ve teknik terimleri öğrenmeleri
6 Kiplerin (modals) anlamını, kullanım yerlerini bilmeleri, etken / edilgen hallerini anlayabilmeleri
7 Fiilerin 3. hallerinin (past participles) ve -ing takısı almış hallerinin (present participles) kullanım yerlerini ve anlamlarını bilmeleri
8 Çeviri yaparken fiili doğru tespit edebilmeleri ve etken mi yoksa edilgen mi olduğunu anlayabilmeleri
9 Sıfat cümleciklerini (Relative Clause) ana cümleden ayırt edebilmeleri ve ortaçların (participles) kullanımını ve kısaltmaları doğru anlayabilmeleri
10 Gerektiğinde alanıyla ya da şahsıyla ilgili orta düzeyde kendilerini İngilizce ifade edebilmeleri

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Alan ile ilişkili teorik yaklaşımlara dair temel bir bilginin edinilmesi
2 Alan ile ilgili uygulamalara (pratiğe) yönelik temel bir bilginin edinilmesi
3 Teori ve pratikte dünya çapında meydana gelen gelişmelerin takip edilebilmesi
4 Ekip çalışması becerisinin kazanılması
5 İnisiyatif alma, kreatif çözümler geliştirebilme ve analitik düşünce yeteneğinin kazanılması
6 Alanda, araştırmalarını ve/veya pratiklerini yürüten kişiler veya gruplarla iletişimde bulunmak için gerekli becerilerin kazanılması
7 Bir yabancı dili kullanarak alanda, araştırmalarını ve/veya pratiklerini yürüten yabancı kişiler veya gruplarla iletişimde bulunmak için gerekli becerilerin kazanılması
8 Alandaki çeşitli yazılımları ve/veya teknik ekipmanları kullanabilme yeteneğinin kazanılması
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 15 2 30
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 15 1 15
Ödevler 1 3 3
Sunum / Seminer hazırlama 1 3 3
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     53
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı
Yardımcı Kaynaklar Beslenme ve Diyetetik ile ilgili aşağıdaki dergilerde yayınlanmış güncel makaleler. 1. American Journal of Clinical Nurtition 2. Nutrition & Food Science 3. Journal of Clinical Nutrition 4. Journal of Nutritional Biochemistry 5. European Journal of Clinical Nutrition 6. British Journal of Nutrition

Ders İle İlgili Dosyalar