Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
DENTAL MATERYALLER İkinci Düzey DPT 617 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri
Eğitimin Dili Türkce
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı DOÇ. DR. AYŞEGÜL GÜLERYÜZ GÜRBULAK
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Yrd. Doç. Dr. HAydar Albayrak
Dersin Veriliş Şekli yüz yüze
Dersin Amacı DİŞHEKİMLİĞİNDE KULLANILAN MATERYELLERİ TANIMA VE KULLANMAYI ÖĞRETME
Dersin Tanımı DENTAL MATARYELLER

Dersin İçeriği
1 Dişhekiliğinde kullanılan materyellerin temel özellikleri
2 Metal olmayan dental malzemeler
3 Alçının sınıflandırılması kullanıldığı yerler
4 Dental mumların sınıflandırılması kullanıldığı yerler
5 Ölçü maddelerinin sınıflandırılması kullanıldığı yerler
6 dental seramiklerin sınıflandırılması kullanıldığı yerler
7 Dişhekimliğinde kullanılan metaller ve imalat yöntemleri
8 Doku dostu materlellerde olması gereken özelikleri
9 Dişhekimliğinde kullanılan metallerin yaşlanması ve karşılaşılan sorunlar
10 7- 9-
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Diş Hekimliğinde Maddeler Bilgisi Prof. Dr. Gülşen Can, Prof. Dr. A. Ersan Ersoy, Prof. Dr. M. Levent Aksu
2 Diş Hekimliğinde Maddeler Bilgisi J. Anthony von Fraunhofer Dr. Nuran ÖZYEMİŞCİ CEBECİ
3
4
5
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Veteriner Hekimliğin her alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir,
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir,
3 Doğru bir tanı için yeterli klinik ve laboratuar bilgi birikimi ve becerisi kazanır, elde ettiği verileri değerlendirebilir,
4 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle çözüm üretebilir ve uygun sağaltım yöntemlerini kullanabilir,
5 Birey ve sürü sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir,
6 Hayvan yetiştirme ve beslenme ilkeleri ile hayvan ıslahı konularında yeterli bilgi ve deneyim kazanır,
7 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır,
8 Veteriner hekimlik ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir,
9 Meslektaşları, diğer meslek mensupları hasta sahibi ve işverenler ile iyi iletişim kurabilir,
10 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır,
11 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir,
12 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir,
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 8 10 80
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 3 3 9
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 1 4 4
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     94
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 70
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 30
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Diş Hekimliğinde Maddeler Bilgisi Prof. Dr. Gülşen Can, Prof. Dr. A. Ersan Ersoy, Prof. Dr. M. Levent Aksu
Yardımcı Kaynaklar Diş hekimliğimde maddeler bilgisi Anthony von Fraunhofer Dr.

Ders İle İlgili Dosyalar