Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
ANABİLİM DALI SEMİNERİ Üçüncü Düzey BDY 500 1 5.00 5.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Yok
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. NESLİHAN ÖNER
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı YRD.DOÇ. DR. MÜGE YILMAZ
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Prof. Dr. Habibe Şahin, Prof. Dr. Betül Çiçek, Doç Dr. Nalan Hakime Nogay, Yrd. Doç. Dr. Neşe KAYA
Dersin Veriliş Şekli Danışmanlık verme
Dersin Amacı Beslenme ve diyetetik alanındaki yenilikleri takip etme.
Dersin Tanımı Beslenme ve diyetetik alanındaki güncel bilgileri tarayarak rapor haline halinde sunma.

Dersin İçeriği
1 Seminer nedir, nasıl hazırlanır.
2 Seminer konusunun belirlenmesi
3 Seminer konusuyla ilgili literatür taraması
4 Seminer konusuyla ilgili literatür taraması
5 Seminer konusuyla ilgili literatür taraması
6 Elde edilen kaynaklardaki bilgilerin değerlendirilmesi
7 Elde edilen kaynaklardaki bilgilerin değerlendirilmesi
8 Seminer raporu hazırlanılması
9 Seminer raporu hazırlanılması
10 Seminer sunumu hazırlama.
11 Gruba semineri sunma.
12 Gruba semineri sunma.
13 Seminer konusuyla ilgili soruları cevaplama ve tartışma.
14 Sunumda eksik olan bölümleri ve cevaplayamadığı soruları tamamlama.
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Beslenme ve diyetetik alanında güncel konularda seminer hazırlamayı öğrenir
2 Beslenme ve diyetetik alanında konusuyla ilgili son literatürü taramayı (internet, kütüphane) öğrenir.
3 Beslenme ve diyetetik alanındaki dergilerde yayınlanmış olan makale ve derlemeleri okunmayı öğrenir.
4 Beslenme ve diyetetik alanındaki dergilerde yayınlanmış olan makale ve derlemeleri sonuçlarını yorumlamayı öğrenir.
5 Ulaştığı kaynaklardaki bilgileri rapor haline getirmeyi öğrenir.
6 Ulaştığı kaynaklardaki bilgileri sunmayı öğrenir.
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Lisans programında edinilen birikime dayalı olarak, Gıda Mühendisliği bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek ve derinleştirmek.
2 Bilimsel araştırma planlama, uygulama ve değerlendirme becerilerine sahip olmak.
3 Değişik disiplinlere ait bilgileri Gıda Mühendisliği alanında edindiği bilgilerle harmanlayabilmek.
4 Proses ve süreç tasarımlarında yeni ve uygulama alanı bulabilecek fikir geliştirme ve uygulayabilme becerisine sahip olmak.
5 Gıda teknolojisinde uygulanan son teknolojiler hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmak.
6 Lisans seviyesinde ders verebilme yetisibe sahip olmak.
7 Bilişim teknolojisinden (sunum, yazım, istatistik ve grafik programları) etkin bir şekilde yararlanabilmek.
8 Alanı ile ilgili bir problemin çözümünde sorumluluk alabilecek yetkinliğe sahip olmak.
9 Bilimsel çalışmalarda eksik noktaları belirleyerek, çözüm noktasında izleyeceği yolun tayinini gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olmak.
10 Uluslarası literatürü takip edebilecek terminolojiye hakim olmak.
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 15 2 30
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 15 3 45
Ödevler 15 1 15
Sunum / Seminer hazırlama 1 15 15
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 15 15
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     120
AKTS     5.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Ulusal ve uluslararası beslenme ve diyetetik kitap ve dergileri
Yardımcı Kaynaklar www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed, www.sciencedirect.com, www.scholar.google.com.tr, www.nutrition.org

Ders İle İlgili Dosyalar