|
1 |
Bahçe Bitkilerinin tanımı ve kapsamı, Türkiye ve Dünya’da Meyvecilik , Türkiye’nin meyvecilik bölgeleri ve özellikleri
|
|
2 |
Meyvelerin genel sınıflaması
|
|
3 |
Meyve ağaçlarında çiçek tomurcuğu oluşumu, meyve ağaçlarında dinlenme, çiçeklerin açılması
|
|
4 |
Meyve ağaçlarında tozlanma, döllenme, meyve tutumu, periyodisite
|
|
5 |
Türkiye’de ve dünyada bağcılık
|
|
6 |
Meyve ağaçlarında ve bağda çoğaltma
|
|
7 |
Meyve bahçesi kurulması, meyve ağaçlarının budanması
|
|
8 |
Türkiye bağcılığı, üzümlerin ticari sınıflandırılması ve besin değeri
|
|
9 |
Dünyada ve Türkiye´de sebze tarımı ve sebzeciliğin ülke ekonomisindeki yeri Sebzelerin beslenme ve sağlık açısından önemleri
|
|
10 |
Sebzelerin sınıflandırılması
|
|
11 |
Sebze bahçesi için yer seçimine etki eden faktörler Sebzecilik işletme şekilleri ve sebze işletmesinin kurulması
|
|
12 |
Sebzelerde çoğaltma teknikleri
|
|
13 |
Sebze tohumculuğu, tohumlara yapılan ön uygulamalar ve fidecilik
|
|
14 |
Sebze bahçelerinde yapılması gerekli kültürel işlemler (toprak hazırlığı, tohum ekimi, fide dikimi, budama, sulama, gübreleme, yabancı ot kontrolü, tozlanma ve döllenmeye yardım vb.)
|
|
15 |
Dünyada ve Türkiye´de süs bitkilerinin durumu ve ekonomik önemi ve süs bitkilerinin sınıflandırılması, üretim yöntemleri
|
|
16 |
Dünyada ve Türkiye´de süs bitkilerinin durumu ve ekonomik önemi ve süs bitkilerinin sınıflandırılması, üretim yöntemleri
|
|
17 |
-
|
|
18 |
-
|
|
19 |
-
|
|
20 |
-
|