|
1 |
Besin gruplarının (Süt ve süt ürünleri, etler, kuru baklagiller, yumurta, tahıllar, sebze ve meyveler, yağlar ve tatlılar) besin hazırlama ve pişirme ilkelerini öğrenir ve bunların besin hazırlamadaki önemini kavrar.
|
|
2 |
Besin gruplarının (Süt ve süt ürünleri, etler, kuru baklagiller, yumurta, tahıllar, sebze ve meyveler, yağlar ve tatlılar) enerji ve besin ögesi içeriklerinin (makro-mikro besin ögeleri, vitaminler ve mineraller) hesaplanmasını öğrenir.
|
|
3 |
Makro ve micro nutrientlerin korunmasını sağlayan besin hazırlama ve pişirme tekniklerini ve ölçü alma yöntemlerini öğrenir.
|
|
4 |
Prebiyotik, probiyotik, diyet posası ve işlevsel besin kavramlarını ve vücuttaki işlevlerini öğrenir ve bu besinlerin beslenmedeki önemini kavrar.
|
|
5 |
Bazı özel grupların beslenmesinde dikkat edilmesi gereken durumları öğrenir.
|
|
6 |
Türk mutfak kültürü özelliklerini ve mutfak kültüründeki değişimleri öğrenir.
|
|
7 |
|
|
8 |
|
|
9 |
|
|
10 |
|