Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
UZMANLIK ALAN DERSİ 1 Birinci Düzey İNŞ 751 3 5.00 5.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Yok
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. ZÜLKÜF KAYA
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı PROF. DR. FATİH ALTUN PROF. DR. CENGİZ DURAN ATİŞ PROF. DR. OKAN KARAHAN PROF. DR. ALPER ÖNER PROF. DR. ZÜLKÜF KAYA PROF. DR. BEKİR AKTAŞ DOÇ. DR. SAVAŞ BAYRAM DOÇ. DR. TAMER DİRİKGİL DOÇ. DR. HATİCE ÇITAKOĞLU DOÇ. DR. NEŞE AÇANAL HAKTANIR DOÇ. DR. LEVENT LATİFOĞLU DOÇ. DR. ERDAL UNCUOĞLU DOÇ. DR. UĞUR DURAK DOÇ. DR. SERHAN İLKENTAPAR DR. ÖĞR ÜYESİ HİDAYET ÖZDEMİR DR ÖĞR ÜYESİ MÜSLÜM KILINÇ DR ÖĞR ÜYESİ OĞUZ DÜĞENCİ DR ÖĞR ÜYESİ AHMET ÖZBAYRAK DR ÖĞR ÜYESİ ŞEVKET ASLAN
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Yok
Dersin Veriliş Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Uzmanlık alan dersi, tez danışmanı olduğu lisansüstü öğrencilerinin tez dönemi süresince bilgi, beceri ve tutum kazanmasını sağlamak amacıyla açılır
Dersin Tanımı Teorik derslerin okutulması sırasında verilmeyen ve sonradan ihtiyaç duyulan bilgi ve tecrübelerin tez hazırlama aşamasında öğrenciye aktarılması

Dersin İçeriği
1 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
2 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
3 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
4 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
5 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
6 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
7 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
8 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
9 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
10 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
11 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
12 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
13 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
14 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 İlgili uzmanlık alanında bilgilerini geliştirir
2 Alanı ile karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözer.
3 Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir
4 Bilimsel etik ve davranış konusunda bilgi sağlar
5 Gerçeklik, algısallık, yaklaşıklık ve görecelik konusunda bilgi sağlar
6 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklere katkı sağlar
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Gıda Mühendisliği alanında bir problemi tespit etmek, çözüm geliştirmek ve bunu uygulama yetisine sahip olmak.
2 Temel mühendislik konularında yeterli bilgi ve beceriye sahip olmak.
3 Gıda hammaddelerinin değerlendirilmesi, üretimin optimizasyonu, kalite ve güvenlik konularında yeterli alt yapıya sahip olmak.
4 Bilgiye erişebilme yöntemlerini kavrayabilmek.
5 Bilimsel yöntemlerle araştırma ve geliştirme faaliyetleri kapsamında planlama, uygulama ve sonuçları analiz edebilme becerisine sahip olmak.
6 Gıda mühendisliği alanındaki bir bilgiyi, çalışmayı yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarabilmek.
7 En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurma yeteneğine sahip olmak.
8 Gıda mühendisliği alanının gerektirdiği sunum, yazım, tasarım, istatistik gibi konularda bilişim teknolojilerinden etkin olarak yararlanmak.
9 Proje hazırlama ve değerlendirme konularında bilgi ve beceriye sahip olmak.
10 Yaşam boyu öğrenmenin, bilim ve teknolojideki yenilikleri takip etmenin ve bu kapsamda kendini sürekli geliştirmenin önemini kavrayabilmek.
11 İşletme yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgi ve bilince sahip olmak.
12 Gıda mühendisliği alanında kazandıkları bilgi ve becerileri disiplinlerarası çalışmalarda uygulayabilmek.
13 Sosyal ve etik değerleri özümsemek ve sorumluluğunu taşımak.
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 4 56
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 14 5 70
Toplam iş yükü     126
AKTS     5.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Bilimsel makaleler ve kitaplar
Yardımcı Kaynaklar Alan ile ilgili tez çalışmaları

Ders İle İlgili Dosyalar