|
Ön Koşul Dersleri
|
yok
|
|
Eğitimin Dili
|
Türkçe
|
|
Koordinatör
|
PROF. DR. NURHAN ERTAŞ ONMAZ
|
|
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı
|
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ DR. KEVSER KARAMAN
|
|
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı
|
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ AHMET SAY
|
|
Dersin Veriliş Şekli
|
Yüz yüze
|
|
Dersin Amacı
|
Gıda işletmelerinde güvenli gıda üretiminin sağlanması için uyulması gereken hijyen kuralları, et ve süt sanayinde fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, çevresel temizlik uygulamaları ve HACCP ve diğer kalite yönetim sistemlerinin prensiplerinin öğretilmesini amaçlar.
|
|
Dersin Tanımı
|
Bu ders gıda proses aşamasında, gıda prosesinden sonra veya proses edilmemiş çiğ gıdadan kaynaklanan toksin maddelerin veya enfeksiyonların insan sağlığına vereceği zararlı etkiler ve korunma yöntemlerinin engellenmesinde kullanılan yönetim sistemlerini içermektedir.
|