Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
TEZ ÇALIŞMASI I Birinci Düzey BDY 711 3 25.00 25.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Tez önerisinin enstitü yönetim kurulundan geçmiş olması gerekmektedir.
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. MÜGE YILMAZ
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Prof. Dr. Betül Çiçek, Doç. Dr. Nalan Hakime Noğay, Yard. Doç. Dr. Müge Yılmaz, Yard. Doç. Dr. Neşe Kaya
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Yok
Dersin Veriliş Şekli Pratik
Dersin Amacı Yüksek lisans öğrencilerine hazırladıkları tez konusu ile ilgili temel bilgilerler vermektir.
Dersin Tanımı Öğrencinin tezi ile ilgi konularda bilgi verilir.

Dersin İçeriği
1 Literatür tarama
2 Literatür tarama
3 Literatür tarama
4 Literatür tarama
5 Tez konusunda temel bilgiler
6 Tez konusunda temel bilgiler
7 Tez konusunda temel bilgiler
8 Tez konusunda temel bilgiler
9 Tezin yazılması ve verilerin yorumlanması hakkında temel bilgiler
10 Tez çalışması ile ilgili analizlerin (biyokimyasal, istatistiksel) uygulanması
11 Tez çalışması ile ilgili analizlerin (biyokimyasal, istatistiksel) uygulanması
12 Tez çalışması ile ilgili analizlerin (biyokimyasal, istatistiksel) uygulanması
13 Tezin yazılması hakkında temel bilgiler
14 Tezin yazılması hakkında temel bilgiler
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Besin, beslenme ve diyetetik ile ilişkili güncel konularda yapılan makale, derleme, tez vb inceleyerek bireysel araştırmaları planlama ve yürütebilme.
2 Araştırma hipotezi ve araştırma sorularını oluşturabilme.
3 Kütüphaneyi ve interneti kullanarak literatür araştırması yapabilme.
4 Araştırma raporlarını ve makaleleri okuyup, yorumlayabilme.
5 İstatistiksel yöntemleri uygulayabilme.
6 Anlaşılır ve etkili bir şekilde araştırma proje önerisi yazabilme.
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Ortaöğretimde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç, gereçleri ve diğer bilimsel kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olabilme becerisi
2 Matematik, fen ve kimya alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme becerisi
3 Bilimsel ve etik değerlere sahip olma yetkinliği.
4 Kimya alanıyla ilgili uygulamada karşılaşılan sorunları çözmek.
5 Mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme yetkinliği
6 Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme, sorgulayabilme ve öğrenmeyi yönlendirebilme yetkinliği
7 Sorunlara çözüm önerme yetkinliği.
8 Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nitel ve nicel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme yetkinliği
9 Bir yabancı dili kullanarak Kimya alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile etkin iletişim kurabilme yetkinliği
10 Kimya alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme ve bu yolla doğru bilimsel kaynaklara ulaşabilme yetkinliği
11 Kimya alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olma yetkinliği
12 Çevre koruma, iş/laboratuvar güvenliği bilinci.
13 Disiplinlerarası konularda/gruplarda çalışabilme becerisi
14 Uygulama için gerekli olan modern cihazları kullanabilme becerisi.
15 Kimya ve ilgili alanlarda dünyadaki yenilikleri ve gelişmeleri takip edebilme yetkinliği
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 7 98
Ödevler 14 7 98
Sunum / Seminer hazırlama 14 2 28
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 14 7 98
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 14 6 84
Laboratuvar 14 6 84
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 6 6
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 14 7 98
Toplam iş yükü     624
AKTS     25.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 14 40
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Beslenme ve Diyetetik alanında yayınlanmış bütün ulusal ve uluslararası kitap ve dergiler.
Yardımcı Kaynaklar

Ders İle İlgili Dosyalar