|
1 |
Giriş ve içerik
|
|
2 |
İnsanlarda besin ve enerji gereksinimleri, önerilen günlük besinsel harcama payları
|
|
3 |
Temel enerji kaynakları (Yağlar, Karbohidratlar, Proteinler)
|
|
4 |
İyi beslenme durumunda metabolizma (Karaciğerde, Yağ dokusunda, İskelet kasında, Beyinde)
|
|
5 |
Açlıkta metabolizma (Karaciğerde, Yağ dokusunda, İskelet kasında, Beyinde)
|
|
6 |
Vitamin ve minerallerin biyomedikal önemi
|
|
7 |
Ara Sınav haftası
|
|
8 |
Vitamin ve mineral eksikliklerinde ortaya çıkan hastalıklar
|
|
9 |
Çocuklarda protein-enerji malnütrasyonları ve konjenital metabolizma bozukluklarında beslenme
|
|
10 |
Yaşlılıkta fizyolojik ve metabolik değişiklikler
|
|
11 |
Beslenme ve koroner arter hastalığı
|
|
12 |
Beslenme ve kanser arasındaki ilişki
|
|
13 |
Beslenme ve obezite arasındaki ilişki
|
|
14 |
Beslenme bozukluklarında ki biyokimyasal parametrelerdeki değişikler
|
|
15 |
Değerlendirme
|
|
16 |
Çalışma haftası
|
|
17 |
Final Sınav Haftası
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|