|
1 |
Dersin içeriği hakkında bilgilendirme.
|
|
2 |
Pişirme teknolojisi, pişirmede çamurda olan değişiklikler
|
|
3 |
Seramik fırınlarının sınıflandırılması , Periyodik çalışan fırınlar ve görselleri, Sır pişirimi için deneme plakalarının yapılması.
|
|
4 |
Kontinü çalışan fırınlar ve görselleri ve frit fırınları. Sır pişirimi için sır denemelerinin yapılması
|
|
5 |
Fırın atmosferine göre seramik pişirme teknikleri. Sır denemeleri
|
|
6 |
Seramik pişiriminde kullanılan yakıtlar ve ısıtma düzenleri. Seramik fırınlarında kullanılan yardımcı malzemeler. Sır denemeleri
|
|
7 |
Seramik fırınlarında sıcaklığın ölçülmesi ve kontrolü. Seramiğin pişirilmesi sırasında ortaya çıkan hatalar. Sır denemeleri
|
|
8 |
VİZE SINAVI (70 puanlık teorik sınav+30 puan sır denemeleri)
|
|
9 |
Açık alan pişirimleri ve görseller
|
|
10 |
Raku pişirimi ve görseller
|
|
11 |
Sagar pişirimi ve görseller
|
|
12 |
Tuz pişirimi ve görseller
Soda pişirimi ve görseller
|
|
13 |
Anagama ve Nobarigama fırınları ve görseller
|
|
14 |
Ödev makale sunumları
|
|
15 |
Ödev makale sunumları
|
|
16 |
FİNAL SINAVI (70 puanlık teorik sınav+30 puan ödev ve sunumu)
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|