Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
PSİKOLOJİK BOZUKLUKLAR İkinci Düzey SEC229 3 3.00 3.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri yok
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Öğr.Gör. ELİF BİLGE ERTAŞ
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı yok
Dersin Veriliş Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Anormal davranışın tanımlanması ve psikolojik hastalıkların özelliklerini tanınmasıdır.
Dersin Tanımı Normal ve anormal davranış kavramları, psikopatolojinin sınıflandırma sistemine göre incelenmesi.

Dersin İçeriği
1 Ruh Sağlığı
2 Normal Davranış, Anormal Davranış
3 Duygudurum Bozuklukları, Davranım Bozukluğu
4 Karşıt Olma Karşıt Gelme Bozukluğu
5 Obsesif Kompulsif Bozukluk
6 Zeka Gerilikleri
7 Fobi
8 Ara sınav
9 Yaygın Anksiyete Bozukluğu
10 Yas Süreci
11 Spektrum Bozukluğu
12 Kişilik Bozuklukları I
13 Kişilik Bozuklukları II
14 Öğrenme Güçlüğü
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Anormal davranışı açıklayabilir ve tanımlayabilir
2 Tanı Ölçütleri sistemini tanımlayabilir
3 Psikolojik hastalıkları tanımlayabilir
4 Psikolojik hastalıkları birbirinden ayırt eder
5 Psikolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan teknikleri tanımlayabilir
6 Psikolojik hastalıkları açıklayan teorileri açıklayabilir
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiler ve teknolojik araç gereçler konusunda bilgi sahibi olma.
2 Uzmanlık düzeyinde bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahip olma.
3 Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili edindiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler oluşturmak için gereken teknolojik donanımları kullanarak bilimsel araştırmalar yapabilme.
4 Bilimsel araştırmaların analizi için doğru istatistiksel yöntemleri kullanabilme.
5 Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili çalışmaları bağımsız ya da ekip olarak gerçekleştirerek bilimsel makaleleri ulusal düzeyde yayınlayabilme ve / veya sunabilme.
6 Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini güncelleyebilme.
7 Beslenme ve Diyetetik alanında veya dışındaki birey ya da gruplarla sözlü veya yazılı iletişime geçerek kalite süreçlerine uyarak, güncel bilimsel gelişmeleri tartışabilme, paylaşabilme.
8 Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunabilme, yürütebilme, yönetebilme, değerlendirebilme.
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 6 6
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 8 8
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     58
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı ders notları
Yardımcı Kaynaklar Ruh Sağlığı ve Bozuklukları, Yazar: Orhan Öztürk , Aylin Uluşahin, Yayınevi : Nobel Tıp Kitabevleri

Ders İle İlgili Dosyalar