Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
TEZ ÇALIŞMASI 1 İkinci Düzey HKÖ 711 3 25.00 25.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Ders dönemi başarı ile verilmelidir.
Eğitimin Dili türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. İSMAİL ATAMULU
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı PROF. DR. İSMAİL KAYAR
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı yok
Dersin Veriliş Şekli yazılı çalışma
Dersin Amacı Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı, özel hukuk dallarının neredeyse tümünü kapsayan, oldukça geniş uygulama alanı olan bir programdır. Bu bağlamda program; Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Ticaret Hukuku, İş Hukuku bilim dallarını içermektedir. Bu ana bilim dalları yanında, birden fazla alana dahil olan Bilişim Hukuku, Milletlerarası Ticari Tahkim, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku, Spor Hukuku, Sağlık Hukuku, Çevre Hukuku gibi dersler de programda yer almaktadır.
Dersin Tanımı Tezli Program, 2 dönem ders ve 2 dönem tez çalışması olmak üzere 4 dönemden oluşmaktadır. Ayrıca 3. dönemde kredisiz seminer dersi bulunmaktadır. Her ders döneminde 2 zorunlu ders yanında seçimlik derslerden de 2 tane seçilecektir. Her ders haftalık 3 saat teorik olarak yapılacak ve 3 kredi sayılacaktır. Yüksek lisans derecesi alabilmek için; her ders döneminde 12’şer krediden toplam 24 kredi tamamlamış olmak, kredisiz seminer dersini başarıyla vermek ve yüksek lisans tezini başarıyla tamamlamış olmak gerekmektedir.

Dersin İçeriği
1 Tez çalışmasını sürdüren öğrencilerin konularındaki yeni gelişmelerin ve yayınların incelenmesi ve tartışılması amaçlanmaktadır.
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Tez örnekleri
2
3
4
5
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 0 0 0
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 90 5 450
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 60 3 180
Toplam iş yükü     630
AKTS     25.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   0
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   100
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı özel hukuk literatürü
Yardımcı Kaynaklar mevzuat

Ders İle İlgili Dosyalar