Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
TEZ ÇALIŞMASI 3 Birinci Düzey VBK 813 3 25.00 25.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri YOK
Eğitimin Dili TÜRKÇE
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ MERYEM GÜLTEKİN
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı PROF. DR. MERYEM EREN
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı YOK
Dersin Veriliş Şekli PRATİK
Dersin Amacı Tez konusuna teşkil edecek temel pratik bilgileri vermek.
Dersin Tanımı Tez konusu ile ilgili pratik bilgilerin uygulanmasını kapsar.

Dersin İçeriği
1 Tez çalışmasında kullanılacak olan sarf malzemelerin tanıtımı.
2 Tez çalışmasında kullanılacak olan sarf malzemelerin tanıtımı.
3 Tez çalışmasında kullanılacak olan sarf malzemelerin kullanımı.
4 Tez çalışmasında kullanılacak olan sarf malzemelerin kullanımı.
5 Tez çalışmasında kullanılacak olan sarf malzemelerin kullanımı.
6 Tez çalışmasında kullanılacak olan cihazların kullanımı.
7 Tez çalışmasında kullanılacak olan cihazların kullanımı.
8 Tez çalışmasında kullanılacak olan cihazların kullanımı.
9 Tez çalışması ile ilgili biyokimyasal analizlerin uygulanması.
10 Tez çalışması ile ilgili biyokimyasal analizlerin uygulanması.
11 Tez çalışması ile ilgili biyokimyasal analizlerin uygulanması.
12 Tez çalışması ile ilgili biyokimyasal analizlerin uygulanması.
13 Tez çalışması ile ilgili biyokimyasal analizlerin uygulanması.
14 Tez çalışması ile ilgili biyokimyasal analizlerin uygulanması.
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Öğrenci, sarf malzemeleri öğrenir.
2 Öğrenci, laboratuvar cihazlarını kullanır.
3 Öğrenci, biyokimyasal analizleri yapabilir.
4 ,
5 ,
6 ,
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Beslenme ve diyetetik alanına özgü kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme becerisine sahiptir.
2 Beslenme ve diyetetiğin farklı alanlarında karşılaşabileceği problemleri saptamada, eleştirel değerlendirmede, çözmede ve sonuca yönelik karar almada yetkindir.
3 Bireysel olarak, ekip içinde ve farklı disiplinlerle etkin bir biçimde çalışır.
4 Beslenme ve diyetetik uygulamaları ile ilgili güncel teknolojileri ve ekipmanları kullanır, veri tabanlarını sürekli ve etkin şekilde tarayarak kanıta dayalı doğru bilgiye ulaşır, işlevsel eğitim materyalleri geliştirir.
5 Türkçe ve en az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
6 Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir, bilimsel ve kültürel etkinliklere katılarak kendini sürekli yeniler.
7 Beslenme ve diyetetik alanında araştırma planlayabilme, uygulama yapabilme, araştırma verilerini değerlendirebilme ve raporlayabilme gibi temel araştırma becerilerine sahiptir.
8 Mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda sorumluluk üstlenir ve etik ilkelere bağlı kalır.
9 Mesleki uygulamaların toplumsal ve evrensel boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahiptir.
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 1 14
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Ödevler 14 5 70
Sunum / Seminer hazırlama 10 3 30
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 14 10 140
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 20 280
Toplam iş yükü     628
AKTS     25.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 14 40
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Tiftik A.M. Klinik Biyokimya. Mimoza yayınları, Konya, 1996.
Yardımcı Kaynaklar Karagül H., A. Altıntaş, UR. Fidancı, T.Sel. Klinik Biyokimya. Medisan Yayınevi, Ankara, 2000.

Ders İle İlgili Dosyalar