|
1 |
Seramik ve kilin tanımı,kil oluşumlarının incelenmesi.
|
|
2 |
Seramik ürünlerin sınıflandırılması ( Gözenekli bünye ,Pekişmiş Bünye ve Porselen)
|
|
3 |
Seramik hammaddeleri ( Özlü ve özsüz seramik hammaddelerinin tanımlarının yapılması)
|
|
4 |
Killere ve kaolenlere uygulanan deneyler ve laboratuarda uygulamasının yapılması (Elektrolit kontrolü, Elek analizi, Yoğrulma suyu deneyi, kuru, pişme ve toplu küçülme deneyleri,Su emme deneyi, kuru direnç deneyi, tane iriliği deneyi, dilatometre deneyi, DTA deneyi, Kimyasal analiz)
|
|
5 |
Seramik endüstrisinde çamur hazırlama
|
|
6 |
Seramik çamurunu şekillendirme yöntemlerinin incelenmesi
|
|
7 |
Vize Sınavı
|
|
8 |
Seramik kurutma yöntemleri
|
|
9 |
Sır tanımının yapılması ve çeşitlerinin incelenmesi Basit sır reçetesi hazırlanması ve uygulmasının yapılması,Seger Çözümleri
|
|
10 |
Sırlama Yöntemleri ve Sır hataları
|
|
11 |
Vitrifiye Malzeme Üretim Prosesi
|
|
12 |
Porselen Üretim Prosesi
|
|
13 |
Laboratuvarda Sır Uygulaması
|
|
14 |
Final Sınavı
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|