|
1 |
Laboratuvar güvenliği ve laboratuvarda çalışma kuralları.
|
|
2 |
Uluslararası birimler sistemi.
|
|
3 |
Saf su, özellikleri ve elde edilmesi.
|
|
4 |
Çözelti çeşitleri.
|
|
5 |
Çözelti konsantrasyonları (gram, molar, molal, normal)’nın tanımı.
|
|
6 |
Çözelti hazırlanması için hesaplamalar.
|
|
7 |
Terazi kullanımı, kimyasal (katı ve sıvı) maddelerin depolanması ve tartılması.
|
|
8 |
Laboratuvarda katı ve sıvı maddelerden çözelti hazırlanması.
|
|
9 |
Çözelti konsantrasyonlarının birbirine dönüşümü.
|
|
10 |
Aşırı doymuş çözeltiler ve hazırlanması.
|
|
11 |
Osmolarite ve osmolalite.
|
|
12 |
Kimyasal denge, pH kavramı ve pH metre kullanımı.
|
|
13 |
Tampon çözeltiler, tamponların aktivitesi ve tampon çözelti hazırlanması.
|
|
14 |
Örnek problemlerin çözümü.
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|