|
1 |
Beslemenin tanımı ve genel esasları,
Hayvan ve bitkilerin yapıları
|
|
2 |
Su, Suyun hayvan vücutunda bulunuşu, Su gereksinimi, emilimi, atılımı
Su gereksinimi ve gereksinimi etkileyen faktörler, Fizyolojik fonksiyonları, hayvanlar tarafından değerlendirilmesi ve su kalitesi
|
|
3 |
Karbonhidratlar, Karbonhidratların sınıflandırılması ve özellikleri, Monosakkaridler, disakkaridler, oligosakkaridler ve polisakkaridlerin genel özellikleri, oluşumları, türevleri
Karbonhidratların fonksiyonları, değişik tür hayvanlar tarafından sindirimi, değerlendirilmeleri ve ihtiyaç düzeyleri
|
|
4 |
Proteinler, Proteinler sınıflandırılması ve özellikleri, Amino asitler, peptidler, proteinler ve protein olmayan nitrojenli bileşikler, Proteinlerin fonksiyonları, değişik tür hayvanlar tarafından sindirimi, değerlendirilmeleri ve ihtiyaç düzeyleri
|
|
5 |
Lipidler, Yağ asitleri, Lipidlerin sınıflandırılması ve özellikleri, Lipidlerin fonksiyonları, değişik tür hayvanlar tarafından sindirimi, değerlendirilmeleri ve ihtiyaç düzeyleri
|
|
6 |
Minerallerin sınıflandırılması, Minerallerin genel özellikleri ve fonksiyonları, Mineral gereksinimi ve emilimi ile değerlendirilmesini etkileyen faktörler
|
|
7 |
Makro mineraller
Kalsiyum, fosfor ve magnezyum,
Özellikleri, dağılımı, emilimi, atılması, fonksiyonları, yetersizliği, fazlalığı, kaynakları ve gereksinimleri
|
|
8 |
Sodyum, klor, potasyum ve kükürt,
Özellikleri, dağılımı, emilimi, atılması, fonksiyonları, yetersizliği, fazlalığı, kaynakları ve gereksinimleri
|
|
9 |
Ara sınav
|
|
10 |
Mikro elementler, Demir, bakır, molibden, manganez, iyot vs.,
Özellikleri, dağılımı, emilimi, atılması, fonksiyonları, yetersizliği, fazlalığı, kaynakları ve gereksinimleri
|
|
11 |
Yağda eriyen vitaminler
Vitamin A, D, E ve K,
Doğada bulunuşları, özellikleri, kimyasal yapıları, emilimi, depolanması, atılımı, fonksiyonları, yetersizliği, kaynakları ve gereksinimi
|
|
12 |
Suda eriyen vitaminler
Vitamin B1, B2, niasin, Vitamin B6, pantotenik asit, biotin,vitamin B12, folik asit, pantotenik asit, kolin, inozitol, vitamin C ve vitamin benzeri bileşikler
Doğada bulunuşları, özellikleri, kimyasal yapıları, emilimi, depolanması, atılımı, fonksiyonları, yetersizliği, kaynakları ve gereksinimi
• Anlatılan konularla ilgili soru-cevap ve tartışma
|
|
13 |
Enzimler, sınıflandırılmaları, etki biçimleri, aktivitelerini etkileyen faktörler
Besin maddelerinin yararlanımında rolü bulunan hormonlar
|
|
14 |
Kanın fonksiyonları ve yapısı
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|