|
1 |
Tahılların gruplandırılması, sıcak iklim tahıllarının Dünya ve ülkemizdeki önemi
|
|
2 |
Mısırın ekonomik önemi, kökeni ve taksonomisi, morfolojisi, mısır varyeteleri ve bu varyetelerin özellikleri
|
|
3 |
Mısırın adaptasyonu, iklim istekleri, toprak istekleri, mısırın kültürü; münavebe, tohum yatağı hazırlığı, ekim, gübreleme, bakım
|
|
4 |
Mısırın hasat ve harmanı. Mısır ve yan ürünlerin değerlendirilmesi. Mısırın hastalık ve zararlıları
|
|
5 |
Mısırın ıslahı, mısırda uygulanan ıslah yöntemleri, melez azmanlığı, hibrit mısır ıslahı
|
|
6 |
Çeltiğin ekonomik önemi, kökeni, filogenetiği, taksonomisi, morfolojisi, Türkiyede yetiştirilen yerli ve yabancı orijinli çeltik çeşitleri
|
|
7 |
Çeltiğin adaptasyonu; iklim ve toprak istekleri. Çeltiğin kültürü; ekim nöbeti, toprak hazırlama, tohumluk, tohumluğun ekime hazırlanması, ekim, bakımı
|
|
8 |
Çeltiğin hasat ve harmanı, kurutma, çeltiğin pirince işlenmesi, pirinç ve yan ürünlerin değerlendirilmesi
|
|
9 |
Çeltik hastalık ve zararlıları, çeltik ıslahı
|
|
10 |
Darıların ekonomik önemi, Dünya ve Türkiyede darı ekiliş, üretim ve verimi. Darı ekiliş ve üretiminin bölgelere göre dağılımı
|
|
11 |
Kocadarının kökeni, taksonomisi, morfolojisi, adaptasyonu, kültürü, kocadarı ve yan ürünlerinin değerlendirilmesi, kocadarı hastalık ve zararlıları, kocadarı ıslahı
|
|
12 |
Kumdarının taksonomisi ve filogenetiği, morfolojisi, adaptasyonu, kültürü, hastalık ve zararlıları, kumdarı ıslahı
|
|
13 |
Cindarının tarihçesi, yayılışı, filogenetiği ve taksonomisi, morfolojisi. Cindarı adaptasyonu, kültürü hastalık ve zararlıları, ıslahı
|
|
14 |
Kuşyeminin ekonomik önemi, kökeni,filogenetiği, taksonomisi, morfolojisi, adaptasyonu ve kültürü ve ıslahı
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|