|
1 |
Ölçmeye giriş, ölçmenin tanımı, ölçme hataları ve birim sistemleri
|
|
2 |
Dönüştürücüler, algılayıcılar ve eyleyiciler
|
|
3 |
Algılayıcı çeşitleri ve tarımda kullanılan algılayıcılar
|
|
4 |
Uzunluk, kütle ve zaman ölçümü
|
|
5 |
Işık şiddeti, ısı enerjisi ve sıcaklık ölçümü (Termometre, Termistör, Termorezistans, Termokupul, Pirometre, Termal kamera)
|
|
6 |
Sıvılarda ve toprakta pH ölçümü (pH metre)
|
|
7 |
Elektriksel büyüklüklerin ölçümü, toprakta ve suda elektriksel iletkenlik (EC metre)
|
|
8 |
ARA SINAV
|
|
9 |
Havada ve toprakta nem ölçümü (Higrometre, Tansiyometre)
|
|
10 |
Toprakta nem ölçümü (TDR, Nötronmetre)
|
|
11 |
Toprakta ve meyvelerde sertlik ölçümü (Penetrometre)
|
|
12 |
Bitkilerde klorofil miktarı ölçümü (klorofilmetre)
|
|
13 |
Bitkilerde yaprak alan ölçümü (leaf area meter)
|
|
14 |
Sera ve barınak otomasyonu
|
|
15 |
YARIYIL SONU SINAVI
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|