Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
TEMEL PİYANO III İkinci Düzey MÜZ205 3 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Yok
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör EĞİTİM GÖREVLİSİ DENİZ KÖMEK
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Prof. Dr. Nigar ASKEROVA, Yrd. Doç. Dr. Faruk YILDIRIM, Doç. Dr. Ganire HÜSEYİNOVA, Doç. Afak JAFAROVA, Doç. Gulnara JOROBEKOVA, Öğr. Gör. Dr. Nergis EMİNOVA, Okt. Sevda KUMANDAŞ
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Yok
Dersin Veriliş Şekli Anlatım ve gösterip yaptırma(uygulama) yöntemi kullanılmaktadır.
Dersin Amacı Öğrencinin piyanoda eserler icra edebilmesi.
Dersin Tanımı Piyano çalma tekniklerini geliştirip eser üzerinde uygulayabilme, farklı müzikal ifade terimlerini eser üzerinde uygulayabilme, farklı müzik dönemlerindeki eserleri dönemin karakter özelliklerine uygun olarak çalabilme, verilen programı tüm teknik ve müzikal özellikleriyle bir bütün olarak yorumlayabilme konularını içermektedir.

Dersin İçeriği
1 Vize programı seçimi etüd-polifoni-piyes
2 Program deşifresi ve incelenmesi
3 Teknik çalışma
4 Programın ezber çalınması
5 Programın müzikal yorumu
6 Program üzerinde müzikal ve teknik çalışmalar
7 Program üzerinde müzikal ve teknik çalışmalar
8 Vize programın icrasının tamamlanması.
9 Vize Haftası
10 Final programı seçimi etüd-polifoni-sonatin veya varyasyon takımı-milli müzik
11 Program deşifresi ve incelenmesi
12 Teknik ve ezberleme çalışması
13 Programın müzikal yorumu ve teknik çalışmalar ile final programının icrasının tamamlanması.
14 Final Haftası
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Sınav programını profesyonel derecede icra etmek.
2
3
4
5
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     72
AKTS     3.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı KULLANILAN KAYNAKLAR: Metodlar: Yeni Piyano Metodu, Piyano Albümü (Nevhiz ERCAN-Gül ÇİMEN), YEGOROVA-SEROVİÇ, Alex BURKARD. Etüdler: Czerny Op: 261, 821, 599, 139, 849, Cramer, Heller, Hanon, Leşgorn, Beryns, Clementi, Lemuan, Polifonik Eserler: Johann Sebastian BACH (Menuet, Küçük Prelüd, , Handel Menuetler. Sonatin Albümleri: Beethoven, Kuhlau, Clementi, Diabelli, Mozart, Düssek. Piyes Albümleri: Schumann (Gençlik Albümü), Schubert, Tchaikovski (Çocuk Albümü), Bela Bartok, Edward Grieg, Erdal Tuğcular (Türkünün Rengi), Ali Küçük, Enver Tufan (Günlerde Makamlar), Necdet Levent, Burgmuller, Lutoslawski Piyano Albümü.
Yardımcı Kaynaklar

Ders İle İlgili Dosyalar