Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
ANADOLU SELÇUKLU MİMARİSİ I İkinci Düzey ST 611 1 7.00 7.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri -
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. SULTAN MURAT TOPÇU
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı DOÇ. DR. SULTAN MURAT TOPÇU
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı -
Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
Dersin Amacı Anadolu Selçuklu sanatı ve mimarisi ile ilgili teorik bilgilerin görsel malzeme eşliğinde öğretilmesi amaçlanmıştır.
Dersin Tanımı Anadolu Selçuklu sanatı ve mimarisi ile ilgili teorik bilgilerin görsel malzeme eşliğinde öğretilmesi amaçlanmıştır.

Dersin İçeriği
1 Türk mimarisi’nin tarihsel gelişimi Anadolu Selçuklu devrine kadar özetlenecektir
2 Anadolu’nun Selçuklu dönemindeki tarihi ve tarihi coğrafyası bahsedilecektir.
3 Anadolu’nun Selçuklu devrinde sosyal ve kültürel hayat hakkında bilgi verilecektir.
4 A. Selçuklu mimarlığında kullanılan yapı malzemeleri ve elemanları anlatılacaktır.
5 Anadolu Selçuklu dönemi mimarlığında planlama hakkında bilgi verilecektir.
6 A.Selçuklu dönemi süsleme programı ve süsleme çeşitlerinden bahsedilecektir.
7 Anadolu Selçuklu mimarisi cephe düzeninden bahsedilecektir.
8 ARA SINAV
9 Anadolu Selçuklu dönemi Vakfiyelerinden bahsedilecektir.
10 Anadolu Selçuklu devletinin diğer kültürlerle olan etkileşimi tartışılacaktır.
11 Anadolu Selçuklu dönemi çağdaş kaynaklarının irdelenmesi
12 Anadolu Selçuklu sanatında Orta Asya sanatı etkileri tartışılacak.
13 Anadolu Selçuklu mimarisinde görülen yapı türleri hakkında genel bilgi verilecek.
14 Dönem boyunca işlenen derslerin değerlendirilmesi yapılarak, sorular cevaplanacak
15 YARIYIL SONU SINAVI
16 -
17 -
18 -
19 -
20 -

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Anadolu Selçuklu sanatı ve mimarisi ile ilgili teorik bilgilerin görsel malzeme eşliğinde öğretilmesi amaçlanmıştır.
2 -
3 -
4 -
5 -
6 -
7 -
8 -
9 -
10 -

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 13 3 39
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 13 1 13
Ödevler 8 2 16
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 2 10 20
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 1 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 3 12 36
Toplam iş yükü     145
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı -
Yardımcı Kaynaklar -

Ders İle İlgili Dosyalar