Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
MESLEKİ İNGİLİZCE- I İkinci Düzey HY 208 4 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri YOK
Eğitimin Dili İNGLİZCE
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı ÖĞRETİM GÖREVLİSİ HAVA VURAL
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı YOK
Dersin Veriliş Şekli YÜZ YÜZE
Dersin Amacı Öğrencilerin havacılık sektöründe İngilizce olarak anlama ve iş yapabilme yeteneklerini arttırma
Dersin Tanımı temel havacılık ingilizcesi

Dersin İçeriği
1 Introduction and Overview
2 The International Institutional and regulatory environment
3 Overview of Airline Economics, Markets and Demand
4 Fundamentals of Pricing and Revenue Management
5 Fundamentals of Pricing and Revenue Management
6 Airline Operating cost and measures of productivity
7 airline planning process
8 airline planning process
9 Irregular operations: schedule recovery and robustness
10 Irregular operations: schedule recovery and robustness
11 Irregular operations: schedule recovery and robustness
12 Irregular operations: schedule recovery and robustnes
13 airline planning process
14 airline planning process
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Sistemin sosyal boyutunu İngilizce analiz edebilecektir.
2 Sistemin sosyal boyutunu İngilizce analiz edebilecektir.
3 Sürdürülebilir hava taşımacılığının geleceğine yönelik aktörlerin görev ve sorumluluklarını
4 Sistemin hukuki boyutunu İngilizce analiz edebilecektir.
5 Sistemin hukuki boyutunu İngilizce analiz edebilecektir.
6 Sistemin ekonomik boyutunu İngilizce analiz edebilecektir.
7 Sistemin ekonomik boyutunu İngilizce analiz edebilecektir.
8 Sistemin çevresel boyutunu İngilizce analiz edebilecektir.
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 15 15
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 15 15
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     90
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Peter Belobaba, Amedeo Odoni, Cynthia Barnhart (2009), the Global Airline Industry, Wiley Publishing Company, ISBN 978-0-470-74077-4
Yardımcı Kaynaklar John G. Wensveen (2007), Air Transportation: A Management Perspective, Ashgate Publishing Company, Burlington VT, ISBN 978-0-7546-7165-7.

Ders İle İlgili Dosyalar