Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
ULUSLARARASI MUTFAKLAR Üçüncü Düzey TUR312.2 6 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Yok
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ REHA KILIÇHAN
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı -
Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
Dersin Amacı Dersin amacı öğrencilerin uluslararası mutfaklar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
Dersin Tanımı Bu ders dünyada önde gelen mutfaklar hakkında temel bilgiler içermektedir.

Dersin İçeriği
1 Dersin tanıtımı
2 Geçmişten günümüze gastronominin gelişimi
3 Fransız mutfağı
4 Türk mutfağı
5 Uzakdoğu mutfağı
6 Amerika mutfağı
7 Güney Avrupa mutfağı
8 Kuzey Avrupa mutfağı
9 Ara sınav haftası
10 Ara sınav haftası
11 Orta Asya mutfağı
12 Ortadoğu mutfağı
13 Afrika mutfağı
14 Dönem sonu değerlendirmeleri
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Geçmişten günümüze gastronominin gelişimi hakkında bilgi sahibi olur.
2 Fransız mutfak kültürü ile yemekleri hakkında bilgi sahibi olur.
3 Türk mutfak kültürü ile yemekleri hakkında bilgi sahibi olur.
4 Uzakdoğu mutfak kültürü ile yemekleri hakkında bilgi sahibi olur.
5 Amerika mutfak kültürü ile yemekleri hakkında bilgi sahibi olur.
6 Güney Avrupa mutfak kültürü ile yemekleri hakkında bilgi sahibi olur.
7 Kuzey Avrupa mutfak kültürü ile yemekleri hakkında bilgi sahibi olur.
8 Orta Asya mutfak kültürü ile yemekleri hakkında bilgi sahibi olur.
9 Ortadoğu mutfak kültürü ile yemekleri hakkında bilgi sahibi olur.
10 Afrika mutfak kültürü ile yemekleri hakkında bilgi sahibi olur.

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 8 8
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 8 8
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     60
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Uluslararası Gastronomi. Mehmet Sarıışık. Detay Yayıncılık
Yardımcı Kaynaklar MEGEP Modülleri Öğrenme Materyalleri

Ders İle İlgili Dosyalar