|
1 |
Beslenmeye Giriş: Beslenme, sağlık, eğitim, beslenme sorunları yeterli beslenme, dengeli beslenme kavramları
|
|
2 |
Metabolizma, sindirim, emilim.
|
|
3 |
Proteinler: Yapısı ve Fonksiyonları, sindirimi ve emilmesi depolanması, kullanılması, eksikliği ve gereksinimi, proteince zengin gıdalar.
|
|
4 |
Kalori ve beslenmenin enerji temeli: Gıdaların enerji değerleri, birey enerji ihtiyacının belirlenmesi.
|
|
5 |
Karbonhidratlar: Yapısı ve kaynakları, sindirimi ve emilmesi depolanması, metabolizması, lifli gıdaların beslenmede önemi.
|
|
6 |
Yağlar: Fonksiyonu, çeşitleri ve yağca zengin gıdalar, elzem yağlar ve sağlıkla ilişkileri, işlenmiş ve alternatif yağlar.
|
|
7 |
Ara Sınav
|
|
8 |
Yağ metabolizması, enerji metabolizmasında protein, karbonhidrat ve yağın bir arada kullanılması, kolesterolün önemi ve taşınması.
|
|
9 |
Beslenme ve Kalp Sağlığı:lipoprotein ve kalp sağlığı ilişkisi, kalp hastalığı risk faktörleri ve beslenmenin önemi,kalp hastalıklarına karşı beslenme şekilleri.
|
|
10 |
Obezite, kilo kontrolü ve yeme bozuklukları: İdeal ve Sağlıklı kilo tanımları, vücutta yağ dağılımı ve yağ hücresi gelişimi, obezite nedenleri-enerji dengesinin bozulması, kilo verme yöntemleri
|
|
11 |
Mineral maddeler ve vitaminler : Beslenme açısından mineral maddelerin ve vitaminlerin önemi, vitamin yetersizlikleri.
|
|
12 |
Sağlıklı yaşam ve beslenme, atletik performans: Alkol ve beslenme ilişkisi,kanser oluşumunda diyetin önemi, sprotif aktivitelerde karbonhidratların önemi, performans artırıcı destekler.
|
|
13 |
Beslenme klavuzu ve besin ögeleri: Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, menü planlama.
|
|
14 |
Final Sınavı
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|