Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
İŞ HAYATI İÇİN YABANCI DİL Birinci Düzey GM 412 8 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Ingilizce I ve Ingilizce II
Eğitimin Dili Ingilizce
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı ÖĞRETİM ÜYESİ OYA SİPAHİOĞLU
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Yok
Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
Dersin Amacı Gıda mühendisliği kavram ve terminolojisini yerleştirmek
Dersin Tanımı Günümüzde İngilizce sadece akademik bilgiye erişimde değil, mezun olan öğrencilerimizin iş hayatında ihtiyaç duyacağı bir araçtır. Bu ders öğrencilere gıda mühendisliği terminolojisini ve kavramlarının İngilizce karşılıklarını öğretmeyi amaçlamaktadır. Bunu yaparken öğrencinin öğrencilerin İngilizce okuma, anlama, konuşma ve yazma gibi yeteneklerini pratik yapmaları da sağlanmaktadır.

Dersin İçeriği
1 Introduction to the course and writing a CV in English
2 Food categories and composition
3 Food carbohydrates, Food lipids
4 Food proteins, Food color chemistry
5 Food flavor chemistry, Food texture
6 Food additives, Food processing (animal foods)
7 Food preservation, Dairy and egg processing
8 Midterm exam
9 Meat processing, Fat and oil processing
10 Sugar processing, beverages, Cereal processing
11 Fruit and vegetable processing, Chocolate processing
12 Factors affecting growth of microorganisms, Foodborne microorganisms and illness
13 Food spoilage, Microbial fermentation, Types of biological hazards
14 Preventing foodborne disease, HACCP
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Öğrenciler gıda mühendisliği İngilizce terminolojisi hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
2 Gıda mühendisliği kavramlarını İngilizce tanımlayabilecektir.
3 İngilizce mesleki metinleri okuyabilecek, anlayabilecek ve özetleyebileceklerdir.
4 İngilizce CV hazırlayabileceklerdir.
5 -
6 -
7 -
8 -
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik problemlerini modelleme ve çözme için uygulayabilme becerisi.
2 Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
3 Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
4 Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
5 Mühendislik problemlerinin incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
6 Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
7 Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi.
8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
9 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci.
10 Proje yönetimi ile risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürebilir kalkınma hakkında farkındalık.
11 Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 8 2 16
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 2 2 4
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 2 3 6
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     58
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 30
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 10
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı -
Yardımcı Kaynaklar -

Ders İle İlgili Dosyalar