Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
BESLENMENİN DÖL VERİMİNE ETKİSİ İkinci Düzey VHB 518 Seçmeli 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. EROL BAYTOK
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Araş.Gör. Eray AKTUĞ
Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze sunum, Soru-cevap anlatım
Dersin Amacı Beslenmenin Döl Verimi Üzerine Etkisi Hakkında Bilgi Vermek
Dersin Tanımı Hayvan Beslemede Beslenmenin Döl Verimi Üzerine Etkisi

Dersin İçeriği
1 Beslenmenin Döl Verimine Etkisi
2 Beslenmenin Döl Verimine Etkisi
3 Vücut Kondisyonu Skorunun Döl Verimine Etkisi
4 Vücut Kondisyonu Skorunun Döl Verimine Etkisi
5 Vitaminlerin Döl Verimine Etkisine Giriş
6 A Vitamininin Etkisi
7 E Vitamininin Etkisi
8 B Vitamininin Etkisi
9 Mineral Maddelerin Döl Verimine Etkisine Giriş
10 Selenyumun Etkisi
11 Mn, Zn, p. Döl Verimine Etkisi
12 Ara Sınav
13 Rasyondaki Enerji ve Protein Seviyesinin Etkisi
14 Döl Verimine Etki Eden Besin Maddeleri
15 Döl Verimine Etki Eden Besin Maddeleri
16 Yemlerin İhtiva Ettiği ve Döl Verimine Etki Eden Maddeler
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 beslenmenin döl verimine etkisi hakkında bilgi sahibi olmak
2 vücut kondisyon skorunun döl verimine etkisi hakkında bilgi sahibi olmak
3 vitaminlerin döl verimine etkisi hakkında bilgi sahibi olmak
4 mineral maddelerin döl verimine etkisi hakkında bilgi sahibi olmak
5 döl verimine etki eden besin maddeleri hakkında bilgi sahibi olmak
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
2 Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 2 28
Toplam iş yükü     104
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997: Yemler ve Teknolojisi.
Yardımcı Kaynaklar 1.ERGÜN, A., ÇOLPAN, İ., YILDIZ, G., KÜÇÜKERSAN, S., TUNCER, Ş.D., YALÇIN, S., KÜÇÜKERSAN, M.K., ŞEHU, A., 2002: Yem Hijyeni ve Teknolojisi. 2. COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya. 3. ENSMINGER, M.E., OLDFIELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.

Ders İle İlgili Dosyalar