Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
HAYVANCILIK İŞLETME EKONOMİSİ I İkinci Düzey VHS 501 Seçmeli 1 8.00 8.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri YOK
Eğitimin Dili TÜRKÇE
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı
Dersin Veriliş Şekli TEORİK, KONU ANLATIMLI, SUNUM
Dersin Amacı Ekonomik bir uğraş olan hayvancılık ile ilgili olarak hayvancılık işletmelerinde temel işletmecilik fonksiyonlarını kullanabilen, işletme sonuçlarını ekonomik ilkeler ışığında değerlendirebilen uzman personel yetiştirmektir.
Dersin Tanımı

Dersin İçeriği
1 Hayvancılık ekonomisinin tanımı ve kapsamı
2 Hayvancılıkta temel ekonomik faaliyetler
3 Hayvancılığın Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemi
4 Hayvansal ürünlerde piyasalar ve yapısı
5 Hayvansal ürünlerde fiyat oluşumu
6 Hayvancılık işletmelerinde optimizasyon teknikleri
7 Sınav
8 Hayvancılık işletmeciliğinde kullanılan ekonomik prensipler
9 İşletmelerin ekonomi içindeki yeri ve önemi
10 Hayvancılık sektöründe işletme ve çeşitleri
11 Hayvancılıkta işletmelerin sosyo-ekonomik yapısı
12 Hayvancılık işletmelerinde fizibilite etüdü çalışmaları
13 Hayvancılık işletmelerinin özellikleri
14 Sınav
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Hayvancılıkta temel ekonomik faaliyetleri öğrenme
2 Hayvancılık işletmeciliğinde kullanılan ekonomik prensipler
3 Hayvancılığın Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemi
4 Hayvansal ürünlerde fiyat oluşumu
5
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
2 Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 8 4 32
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 8 4 32
Ödevler 10 10 100
Sunum / Seminer hazırlama 2 8 16
Kısa sınavlar 2 1 2
Ara sınavlara hazırlık 2 8 16
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     199
AKTS     8.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Doç. Dr. Savaş SARIÖZKAN-DERS NOTLARI
Yardımcı Kaynaklar

Ders İle İlgili Dosyalar