|
1 |
Karbonhidrat nedir? Tanımlanması, Fotosentezin önemi
|
|
2 |
Karbonhidratların yapısal özelliklerine göre sınıflandırılması, aldoz- ketoz tanımı
|
|
3 |
Monosakkaritlerin yapı ve özellikleri
Glukozun önemi, açık ve kapalı halka formüllerinin çizimi, asimetrik karbon, izomerizm, epimer, anomer, mutarotasyon kavramları
Önemli monosakkaritler
Monosakkaritlerin bazı kimyasal özellikleri
|
|
4 |
Türev monosakkaritler (Amino şekerler , Şeker fosfatları , Deoksi şekerler, Şeker asitleri , Şeker alkolleri ) yapı ve özellikleri
|
|
5 |
Disakkaritlerin yapı ve özellikleri
|
|
6 |
Oligosakkaritlerin yapı ve özellikleri
|
|
7 |
Polisakkaritler yapı ve özellikleri
|
|
8 |
Karbonhidratların sindirimi
|
|
9 |
Karbonhidratların emilimi ve hücrelere taşınması
|
|
10 |
Karbonhidratların sindirim ve emiliminde bozukluklar
|
|
11 |
Kan glukoz düzeyinin düzenlenmesi ve diyabet
|
|
12 |
Glukoz tayin yöntemleri
|
|
13 |
|
|
14 |
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|