Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
PROPAGANDA TEKNİKLERİ VE ALGI Birinci Düzey HİT 304 6 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Yok
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. İSMAİLCAN DOĞAN
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı DOÇ. DR. İSMAİLCAN DOĞAN
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Yok
Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
Dersin Amacı Geçmişten günümüze propaganda yöntem ve tekniklerinin anlatılması amaçlanmıştır.
Dersin Tanımı Halkla ilişkiler, siyasi alanlarda önemli bir rol üstlenmektedir. Propaganda yöntem ve teknikleri, siyasal kampanyalar, siyasal reklamlar ve bu bağlamda geçmişte iyi propaganda uygulayıcıları da ders kapsamında ele alınmaktadır.

Dersin İçeriği
1 PROPAGANDA KAVRAMI
2 PROPAGANDANIN TARİHSEL GELİŞİMİ
3 PROPAGANDANIN AMACI VE FONKSİYONLARI
4 PROPAGANDA ARAÇLARI-I
5 PROPAGANDA ARAÇLARI-II
6 PROPAGANDA ARAÇLARI-III
7 PROPAGANDA ÇEŞİTLERİ
8 HİTLER TÜRÜ PROPAGANDA
9 LENİN TÜRÜ PROPAGANDA
10 PROPAGANDA KURALLARI-I
11 PROPAGANDA KURALLARI-II
12 ÖRNEK PROPAGANDA UYGULAMALARI
13 ÖRNEK PROPAGANDA UYGULAMALARI
14 ÖRNEK PROPAGANDA UYGULAMALARI
15 ÖRNEK PROPAGANDA UYGULAMALARI
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 PROPAGANDA TANIMINI VE NİTELİĞİNİ ANLAR.
2 PROPAGANDANIN TARİHSEL GELİŞİMİNİ ANLAR
3 PROPAGANDASI TÜRLERİ BİLGİ SAHİBİ OLUNACAKTIR.
4 PROPAGANDA YÖNTEMLERİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUNACAKTIR.
5 YENİ TEKNOLOJİLER VE PROPAGANDA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUNACAKTIR.
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Gıda Mühendisliği alanında bir problemi tespit etmek, çözüm geliştirmek ve bunu uygulama yetisine sahip olmak.
2 Temel mühendislik konularında yeterli bilgi ve beceriye sahip olmak.
3 Gıda hammaddelerinin değerlendirilmesi, üretimin optimizasyonu, kalite ve güvenlik konularında yeterli alt yapıya sahip olmak.
4 Bilgiye erişebilme yöntemlerini kavrayabilmek.
5 Bilimsel yöntemlerle araştırma ve geliştirme faaliyetleri kapsamında planlama, uygulama ve sonuçları analiz edebilme becerisine sahip olmak.
6 Gıda mühendisliği alanındaki bir bilgiyi, çalışmayı yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarabilmek.
7 En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurma yeteneğine sahip olmak.
8 Gıda mühendisliği alanının gerektirdiği sunum, yazım, tasarım, istatistik gibi konularda bilişim teknolojilerinden etkin olarak yararlanmak.
9 Proje hazırlama ve değerlendirme konularında bilgi ve beceriye sahip olmak.
10 Yaşam boyu öğrenmenin, bilim ve teknolojideki yenilikleri takip etmenin ve bu kapsamda kendini sürekli geliştirmenin önemini kavrayabilmek.
11 İşletme yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgi ve bilince sahip olmak.
12 Gıda mühendisliği alanında kazandıkları bilgi ve becerileri disiplinlerarası çalışmalarda uygulayabilmek.
13 Sosyal ve etik değerleri özümsemek ve sorumluluğunu taşımak.
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 20 2 40
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 10 3 30
Sunum / Seminer hazırlama 10 1 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 8 8
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     100
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı POLİTİKA VE PROPAGANDA, JEAN MARİE DOMENACH
Yardımcı Kaynaklar PROPAGANDA NEDİR, AHMET AYHAN

Ders İle İlgili Dosyalar