|
1 |
Biyoteknolojinin tanımı, önemi ve tarihçesi
|
|
2 |
Biyoteknolojinin sınıflandırılması
|
|
3 |
Bitkilerde uygulanan biyoteknolojik yöntemler
|
|
4 |
In vitro yada doku kültürü, tarihçesi, kavramlar, aşamaları
|
|
5 |
Doku kültürü laboratuar organizasyonu, bitki materyali seçimi ve sterilizasyonu
|
|
6 |
Doku kültürü ortamı hazırlığı, sterilizasyonu,
|
|
7 |
Besin ortamı bileşenleri ve fonksiyonları
|
|
8 |
Ara sınav
|
|
9 |
Doku kültürürünün bitki ıslahındaki kullanım alanları
|
|
10 |
Bitki ıslahı dışında kullanım alanları
|
|
11 |
Moleküler markırlar ve türleri
|
|
12 |
Moleküler markırların bahçe bitkilerinde kullanım alanları
|
|
13 |
Rekombinant DNA
|
|
14 |
Transformasyon
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|