Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
YÜZME İkinci Düzey SEC 247 3 3.00 3.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri YOK
Eğitimin Dili TÜRKÇE
Koordinatör ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ÖZGE MACİT
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ÖZGE MACİT
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı
Dersin Veriliş Şekli Gösterip-yaptırma tekniği,uygulama
Dersin Amacı Yüzme sporu hakkında temel teorik bilgilere sahip olma ve serbest, sırt üstü tekniklerde en az 25 metre yüzebilme.
Dersin Tanımı Dersin içeriği; Havuz kuralları, havuz standartları, kullanılan malzemenin standartları, yüzme branşı ile diğer branşların arasındaki fiziki farklılıklar, nefes çalışmaları, suda mesafe alma, suda paralel durma, serbest teknik, sırtüstü teknik konularını kapsamaktadır.

Dersin İçeriği
1 Havuz kuralları ve havuzların genel özelliklerinin tanıtılması
2 Havuzda kullanılacak malzemelerin öğretilmesi
3 Suya alışma evresinin uygulanıp öğretilmesi
4 Su yüzeyinde kalabilme çalışmaları
5 Torpido ve streamline pozisyonunun öğretilmesi
6 Serbest ayak vuruşunun aşamalarla öğretilmesi
7 Baloncuk çalışmaları, rotasyonun anlatılıp uygulanması
8 Catch up kol öğretimi, yanal ayak öğretimi
9 Ara sınav - omuz nefes hareketinin öğretilmesi
10 Serbest yüzme tekniğinde nefes alma ve kol çekişi
11 Serbest teknik yüzme çalışmaları ve sırtüstü ayak vuruşu öğretimi
12 Sırtüstü streamline pozisyonu ve rotasyon çalışması
13 Sırtüstü kol öğretimi
14 Sırtüstü kol öğretimi
15 Sırtüstü yüzme çalışmaları ve atlama çalışmaları
16 Sırtüstü yüzme çalışmaları ve atlama çalışmaları
17 Final Sınavı
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Yüzme sporu konusunda temel bilgilere sahiptir.
2 Yüzme sporunun kurallarını bilir.
3 Temel eğitim basamaklamasını bilir.
4 Serbest teknik öğretim basamaklarını bilir ve uygular.
5 Sırt üstü teknik öğretim basamaklarını bilir ve uygular
6 Serbest ve sırtüstü tekniklerde en az 25 metre yüzer
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 15 2 30
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 8 4 32
Ödevler 2 4 8
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     74
AKTS     3.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Yüzme Teknik Taktik ve Program:Paul Cowcher
Yardımcı Kaynaklar Ders notları

Ders İle İlgili Dosyalar