|
1 |
Ders Tanımı ve Derse Giriş
|
|
2 |
Yabancı Otların Tanımı, Yabancı Ot Kontrolünün Tarihçesi, Tarımda Yabancı Otlardan Kaynaklanan Ürün Kayıpları
|
|
3 |
Yabancı Otların Biyolojisi •Yabancı Otların Çoğalması; Tohumların Yayılması, Rizom, Stolon, Tuber vb. Yoluyla Yayılması Yabancı Ot Kültür Bitkisi Rekabeti
|
|
4 |
Ülkemizden Örneklerle yabancı Otların Sınıflandırılması
|
|
5 |
Yabancı ot Kontrol Metotları (Mekaniksel, Biyolojik, Kimyasal, Kültürel Önlemler)
|
|
6 |
Kimyasal Kontrol Yöntemleri-I • Kimyasal Mücadele Zamanları
|
|
7 |
Kimyasal Kontrol Yöntemleri-II •Toksisiteyi Belirleyen Terimler
|
|
8 |
Herbisitlerin Alınma ve Taşınması (Yapraktan Alınma, Kökten Alınma, Bitkide Taşınması)
|
|
9 |
Ara Sınav
|
|
10 |
Herbisit Toprak İlişkileri (Topraktaki Mikroorganizma Dekompozisyonu, Kimyasal Dekomposizyon, Topraktaki Çözünme Buharlaşma, Fotodekompozisyon ve Yüksek Bitkiler Tarafından Kaldırılması)
|
|
11 |
Herbisitlerde Selektivite (Bitkinin Rolü, Herbistin Rolü, Çevre Faktörleri)
|
|
12 |
Herbisit Etki Mekanizmaları –I (Fotosentezi, Solunumu Engeleyenler, Amino asit Sentezini Engelleyenler, Lipid Sentezini Engelleyenler)
|
|
13 |
Herbisit Etki Mekanizmaları –II (Mitoz Bölünmeyi İnhibe Edenler, Hücre Uzamasını İnhibe Edenler)
|
|
14 |
Bitkilerde Herbisit Dayanıklılığı - I
|
|
15 |
Bitkilerde Herbisit Dayanıklılığı - II
|
|
16 |
Konuların Kısa Bir Gözden Geçirilmesi ve Genel Değerlendirme
|
|
17 |
Sınav
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|