Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
UZMANLIK ALAN DERSİ 2 Üçüncü Düzey NBT 852 3 5.00 5.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri -
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. ŞERİFE SAÇMACI
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Nanobilim ve Nanoteknoloji Anabilim Dalı''''ndaki öğretim üyeleri
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı
Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
Dersin Amacı Uzmanlık alan dersi, tez danışmanı olduğu lisansüstü öğrencilerinin tez dönemi süresince bilgi, beceri ve tutum kazanmasını sağlamak amacıyla açılır.
Dersin Tanımı Teorik derslerin okutulması sırasında verilmeyen ve sonradan ihtiyaç duyulan bilgi ve tecrübelerin tez hazırlama aşamasında öğrenciye aktarılması

Dersin İçeriği
1 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
2 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
3 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
4 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
5 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
6 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
7 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
8 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
9 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
10 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması
11 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
12 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
13 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
14 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
15 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 İlgili uzmanlık alanında bilgilerini danışman öncülüğünde geliştirir.
2 Alanı ile karşılaşılan sorunlar için bilimsel yöntemleri kullanmayı araştırır.
3 Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
4 Disiplinler arası çalışma yöntemlerini öğrenir.
5 Bilgiler arasında problem çözme tekniklerini kullanarak bağıntılar geliştirir.
6 Orijinal fikir üretme denemeleri gerçekleştirir.
7 Fikrin somutlaşması için bilimsel yöntemleri kullanarak ön çalışmalar yapar
8 Ön çalışma sonuçlarını analiz eder ve yorumlar.
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 4 56
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 14 5 70
Toplam iş yükü     126
AKTS     5.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Bilimsel makaleler, dergiler, tezler ve kitaplar
Yardımcı Kaynaklar -

Ders İle İlgili Dosyalar