|
1 |
Giriş: Gıda proses tasarımı, Tesis tasarımı, Tesis ekonomisi
|
|
2 |
Tesis ekonomisi:Bir iş teşebbüsünde para akışı, Toplam yatırım maliyeti (Sabit yatırım maliyeti + İşletme maliyeti) ve İmalat maliyetinin tahmin edilmesi
|
|
3 |
Proses tasarım ve ekonomisi:Modellenebilir ve modellenmesi zor gıda prosesleri, tasarımda ekipman seçimi, ekipman büyüklüğünü ölçeklendirme ve ekipman maliyetinin tahmin edilmesi
|
|
4 |
Proses tasarım ve ekonomisi:Ekipman büyüklüğünü ölçeklendirmede kestirme yöntemler
|
|
5 |
Tesisinin imalalat kalemleri ve maliyetlerinin tahmini:Hammadeler, ambalaj malzemeleri, utiliteler ve ürünler
|
|
6 |
Ara sınav ve guruplara ödevlerin (fizibilite çalışması) dağıtımı
|
|
7 |
Tesis tasarım metodolojisi: Proses teknolojisini keşfetme (beyin fırtınası) basamağı, akış şeması oluşturma, akış şemasında girdi ve çıktıların hesabı (madde ve enerji denklikleri), ekipman büyüklüklerini belirleme, toplam yatırım maliyetinin tahmin edilmesi, imalalat maliyetinin tahmini, karlılık ve fizibilite raporu
|
|
8 |
Tesis tasarım metodolojisi: Salça tesisinin tasarım örneği (Uygulamalı anlatım)
|
|
9 |
Tesis tasarım metodolojisi: Portakal konsantre tesisinin tasarım örneği (Uygulamalı anlatım)
|
|
10 |
Ödev için gurup çalışması (fizibilite çalışması)
|
|
11 |
Ödev için gurup çalışması (fizibilite çalışması)
|
|
12 |
Ödev için gurup çalışması (fizibilite çalışması)
|
|
13 |
Ödev için gurup çalışması (fizibilite çalışması)
|
|
14 |
Ödev değerlenirme(fizibilite çalışması) ve Final sınavı
|
|
15 |
Ödev konu örnekleri: UHT sterlize süt tesisi Meyve konserve tesisi Sebze kurutma tesisi Sebze dondurma tesisi Ekmek imalat tesisi Yoğurt imalat tesisi Şeker imalat fabrikası
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|