Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
KOMBİNE CERRAHİ ORTODONTİK TEDAVİLER İkinci Düzey DOR 623 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Diş hekimliği Fakültesinde okutulan lisans ortodonti derslerini almış olmak
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı DOÇ. DR. AHMET YAĞCI
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı YOK
Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze eğitim
Dersin Amacı Ortodontik tedavi ile birlikte yapılan ortognatik cerrahi tedavileri hakkında bilgi vermek
Dersin Tanımı Ortognatik cerrahi destekli ortodontik tedaviler

Dersin İçeriği
1 Ortognatik cerrahiler tip 1
2 Ortognatik cerrahiler tip 2
3 Ortognatik cerrahiler tip 3
4 Ortognatik cerrahiler tip 4
5 Ortognatik cerrahiler tip 5
6 Ortognatik cerrahiler tip 6
7 Ortognatik cerrahiler tip 7
8 Ortognatik cerrahiler tip 8
9 Ortognatik cerrahiler tip 9
10 Ortognatik cerrahiler tip 10
11 Cerrahiye ortodontik hazırlık 1
12 Cerrahiye ortodontik hazırlık 2
13 Cerrahiye ortodontik hazırlık 3
14 Cerrahiye ortodontik hazırlık 4
15 Cerrahiye ortodontik hazırlık 5
16 Cerrahiye ortodontik hazırlık 6
17 Cerrahiye ortodontik hazırlık 7
18 Cerrahiye ortodontik hazırlık 8
19 Cerrahiye ortodontik hazırlık 9
20 Cerrahiye ortodontik hazırlık 10

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Ortognatik cerrahi türlerini tanımlar
2 Maxiller cerrahi türlerini tanımlar
3 Mandibular cerrahi türlerini tanımlar
4 Segmental cerrahi türlerini tanımlar
5 Ortognatik cerrahiye ortodontik hazırlıkları tanımlar.
6 Maksiller cerrahiye ortodontik hazırlıkları tanımlar.
7 Mandibular cerrahiye ortodontik hazırlıkları tanımlar.
8 Segmental cerrahiye ortodontik hazırlıkları tanımlar.
9 Hastanın problemini tanımlayıp uygun cerrahi türünün seçimini bilir.
10 Ortodontik tedavi ile cerrahi hazırlığın aşamalarını tanımlar.

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 20 4 80
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 4 8 32
Ödevler 1 4 4
Sunum / Seminer hazırlama 1 4 4
Kısa sınavlar 1 4 4
Ara sınavlara hazırlık 1 4 4
Ara sınavlar 1 4 4
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 4 4
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 4 4
Yarıyıl sonu sınavı 1 4 4
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     144
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 50
Kısa sınav 1 25
Ödev 1 25
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   50
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   50
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı
Yardımcı Kaynaklar

Ders İle İlgili Dosyalar