Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
TEZ ÇALIŞMASI 1 Üçüncü Düzey VZT 711 3 25.00 25.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri yok
Eğitimin Dili TÜRKÇE
Koordinatör DOÇ. DR. DAVUT BAYRAM
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı YRD.DOÇ. DR. DAVUT BAYRAM
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı PROF. DR. KAAN MUHSİN İŞCAN
Dersin Veriliş Şekli YÜZ YÜZE ANLATIM
Dersin Amacı TEZ
Dersin Tanımı TEZ

Dersin İçeriği
1 TEZ
2 TEZ
3 TEZ
4 TEZ
5 TEZ
6 TEZ
7 TEZ
8 TEZ
9 TEZ
10 TEZ
11 TEZ
12 TEZ
13 TEZ
14 TEZ
15 TEZ
16 TEZ
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 TEZ
2 TEZ
3 TEZ
4 TEZ
5 TEZ
6 TEZ
7 TEZ
8 TEZ
9 TEZ
10 TEZ

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Lisans programında edinilen birikime dayalı olarak, Gıda Mühendisliği bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek ve derinleştirmek.
2 Bilimsel araştırma planlama, uygulama ve değerlendirme becerilerine sahip olmak.
3 Değişik disiplinlere ait bilgileri Gıda Mühendisliği alanında edindiği bilgilerle harmanlayabilmek.
4 Proses ve süreç tasarımlarında yeni ve uygulama alanı bulabilecek fikir geliştirme ve uygulayabilme becerisine sahip olmak.
5 Gıda teknolojisinde uygulanan son teknolojiler hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmak.
6 Lisans seviyesinde ders verebilme yetisibe sahip olmak.
7 Bilişim teknolojisinden (sunum, yazım, istatistik ve grafik programları) etkin bir şekilde yararlanabilmek.
8 Alanı ile ilgili bir problemin çözümünde sorumluluk alabilecek yetkinliğe sahip olmak.
9 Bilimsel çalışmalarda eksik noktaları belirleyerek, çözüm noktasında izleyeceği yolun tayinini gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olmak.
10 Uluslarası literatürü takip edebilecek terminolojiye hakim olmak.
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 16 16 256
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 16 8 128
Ödevler 4 16 64
Sunum / Seminer hazırlama 8 8 64
Kısa sınavlar 4 2 8
Ara sınavlara hazırlık 14 7 98
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 1 1
Laboratuvar 1 1 1
Arazi çalışması 1 1 1
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 1 1
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     624
AKTS     25.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı TEZ
Yardımcı Kaynaklar TEZ

Ders İle İlgili Dosyalar