|
1 |
Tarım ürünleri ile nem arasındaki ilişkileri bilir,
|
|
2 |
Nemli havanın özelliklerini kavrar,
|
|
3 |
Psikrometrik diyagramı kullanarak havanın özelliklerini saptar,
|
|
4 |
Kurutma için gerekli hava ve ısı enerjisini belirler,
|
|
5 |
Ürün hava akımı ilişkilerini bilir,
|
|
6 |
Kurutma ve havalandırma sistemlerinde havanın karşılaştığı dirençleri bilir,
|
|
7 |
Hava kanallarının sistem içine yerleştirilmesini yapar,
|
|
8 |
Kurutulacak ürüne göre kurutuma yöntemini ve kurutucuyu seçer,
|
|
9 |
Tahıl, sebze, meyve, ot gibi değişik ürünleri kurutulmasını yapar,
|
|
10 |
Tarım ürünlerinin kurutulmasında kullanılan kurutucu tiplerini seçer.
|