Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
TEZ ÇALIŞMASI 1 İkinci Düzey HAS 711 3 25.00 25.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Yüksek lisans tez dönemine geçmiş olmak
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. ELÇİN BALCI
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı PROF. DR. OSMAN GÜNAY, PROF. DR. FEVZİYE ÇETİNKAYA, PROF. DR. AHMET ÖZTÜRK, DOÇ. DR. İSKENDER GÜN, DOÇ. DR. ELÇİN BALCI, YARD DOÇ. DR. ARDA BORLU
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Yok
Dersin Veriliş Şekli Uygulama ve tartışma
Dersin Amacı Tez döenmindeki yüksek lisnas öğrencilerinin tez çalışmalarına yardımcı olmak
Dersin Tanımı Öğrencilerle bireysel uygulama ve tartışma şeklinde yürütülen bir derstir

Dersin İçeriği
1 Araştırma konusunun seçimi
2 Araştırma projesinin hazırlanması
3 Verilerin toplanması ve denetlenmesi sırasında dikkat edilecek hususlar
4 Verilerin bilgisayar ortamına aktarılması
5 Verilerin istatistiksel analizi
6 Tezn raporunun yazılması
7 Raporun okunması ve düzeltilmesi
8 -
9 -
10 -
11 -
12 -
13 -
14 -
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Tez öğrencisi dersin sonunda;
2 Uygun bir araştırma konusu belirleyebilecek
3 Araştırma projesi hazırlayabilkecek
4 Araştırma verileri toplayabilecek
5 Verilerin denetimini yapabilecek
6 Verileri uygun bir programda bilgisayar ortamına aktarabilecek
7 Verilerin istatistiksel analizini yapabilecek
8 Araştırma raporuı hazırlayabilecektir
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 15 1 15
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 1 10 10
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 1 600 600
Toplam iş yükü     625
AKTS     25.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   100
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   0
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Öztürk Y, Günay O (Eds) Halk Sağlığı
Yardımcı Kaynaklar

Ders İle İlgili Dosyalar