Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
HAYVANCILIĞA DAYALI SANAYİ EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ İkinci Düzey VHS 506 1 8.00 8.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri YOK
Eğitimin Dili TÜRKÇE
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı
Dersin Veriliş Şekli TEORİK/UYGULAMA, KONU ANLATIMLI, SUNUM
Dersin Amacı Türkiye’de hayvancılığa dayalı sanayilerin (Et-Süt-Deri-Barsak gibi) -Ülke ekonomisi içerisindeki önemini ve sorunlarını ortaya koymak, -Gelişmiş ülkeler ile Türkiye’deki hayvancılığa dayalı sanayi işletmelerinin ekonomik yönden karşılaştırmak.
Dersin Tanımı

Dersin İçeriği
1 Türkiye’de hayvancılığa dayalı sanayiler ve ekonomi içindeki yeri
2 Türkiye’de et sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
3 Et sanayi işletmelerinde uygulama (mezbaha)
4 Türkiye’de süt sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
5 Süt sanayi işletmelerinde uygulama
6 Türkiye’de beyaz et sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
7 Sınav
8 Beyaz et sanayi işletmelerinde uygulama
9 Türkiye’de yumurta sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
10 Yumurta sanayi işletmelerinde uygulama
11 Türkiye’de deri sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
12 Deri sanayi işletmelerinde uygulama
13 Türkiye’de hayvancılığa dayalı yan ürünler sanayi (rendering ürünleri, bağırsak)
14 Sınav
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Türkiye’de hayvancılığa dayalı sanayilerin ekonomi içindeki yerini öğrenme
2 Et sanayi öğrenme
3 Süt sanayi öğrenme
4 Yan ürünler sanayi öğrenme
5
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Hayvan besleme ve yemlerin tanınması
2 Hayvan ihtiyaçlarının bilinmesi
3 Hayvan genetik kaynaklarının tanımlanması
4 Hayvancılıkta planlamanın yapılması
5 Hayvan yetiştirme tekniklerinin bilinmesi
6 Barınak planlama
7 Konvansiyonel ve organik hayvancılıkta yeterli bilginin edinilmesi
8 Hayvancılık yatırımları
9 Hayvancılık ekonomisi
10 Hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi
11 Hayvancılık projelerinin yapılması ve yürütülmesi
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 8 4 32
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 8 4 32
Ödevler 10 10 100
Sunum / Seminer hazırlama 2 8 16
Kısa sınavlar 2 1 2
Ara sınavlara hazırlık 2 8 16
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     199
AKTS     8.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Doç. Dr. Savaş SARIÖZKAN-DERS NOTLARI
Yardımcı Kaynaklar

Ders İle İlgili Dosyalar