Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
UZMANLIK ALAN DERSI 4 İkinci Düzey ÇEM 854 3 5.00 5.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri -
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. MERVE OĞUZ
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Tüm öğretim üyeleri.
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı -
Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze, uygulama.
Dersin Amacı Tez çalışmasında uzmanlık elde etmek.
Dersin Tanımı Tez konusunun derinlemesine incelenerek uzmanlığa sahip olunması.

Dersin İçeriği
1 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması.
2 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması.
3 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması.
4 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması.
5 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması.
6 Seçilen konulara göre bilimsel makaleler ve kitapların eleştirel bir şekilde okunması.
7 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
8 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
9 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
10 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
11 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
12 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
13 Alan ile ilgili ileri araştırma konularının tartışılması
14 Sunum.
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Tez konusu ile ilgili bilgi ve becerilerin geliştirilmesi.
2 Literatür takibi yapabilme.
3 İlgili uzmanlık alanında bilgilerini geliştirir.
4 Alanı ile karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözer.
5 Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
6 Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 0 0 0
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 50 50
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 1 25 25
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 1 50 50
Toplam iş yükü     125
AKTS     5.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   50
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   50
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı -
Yardımcı Kaynaklar -

Ders İle İlgili Dosyalar