Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
HAYVANCILIKTA ÜRETİM HİJYENİ Üçüncü Düzey VZT 514 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. DAVUT BAYRAM
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı PROF. DR. KAAN MUHSİN İŞCAN
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı PROF. DR. KAAN MUHSİN İŞCAN
Dersin Veriliş Şekli Teorik anlatım
Dersin Amacı Bu derste öğrencilere Hayvancılıkta Üretim Hijyeni hakkında bilgi verilir.
Dersin Tanımı ÜRETİM HİJYENİ

Dersin İçeriği
1 Hijyen Kavramı
2 Hijyen Kavramı
3 Hayvansal Üretimin Yapısı Ve Çeşitleri
4 Hayvansal Üretimin Yapısı Ve Çeşitleri
5 Ekstansif, Semientansif Ve Entansif Üretim
6 Entansif Üretimin Planlanması
7 Hayvancılık İşletmelerinin Hastalık Etkenlerinden Uzak Tutulması İle İlgili Uygulamalar
8 Ara Sınav
9 Çiftlik İçerisinde Ve Çevresinde Zararlı Hayvanlarla Savaş
10 Ölü Hayvanların Ve Çiftlik Atıkların Yok Edilmesi Ya Da Kullanılır Hale Getirilmesi İle İlgili Uygulamalar
11 Gübre İdaresi
12 Çiftlik Ve Binaların Temizlenmesi
13 İşletmelerde İş Ve İşçi Akımı İle İlgili Kurallar
14 Temizlik Testleri Hakkında Genel Bilgiler
15 Hayvanlarda Bağışıklığın Sağlanması İle İlgili Kurallar
16 Hayvanlarda Bağışıklığın Sağlanması İle İlgili Kurallar
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 GENEL HİJYEN BİLGİSİ
2 HAYVANCILIKTA HİJYEN BİLGİSİ
3 BARINAK TEMİZLİĞİ
4
5
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Veteriner parazitoloji alanındaki güncel bilgilere sahip olmak ve uzmanlık eğitimine hazır olabilmek.
2 Veteriner parazitoloji alanındaki güncel uygulamaları yapabilmek.
3 Bağımsız olarak ve ayrıca çalışma ekibinin lideri ve bir üyesi olarak sorumluluk alabilmek, planlama yapabilmek, çalışabilmek, karşılaşılan sorunları çözebilmek.
4 Yaşam boyu öğrenme ile ilişkili olarak sağlık alanındaki yeni bilgilere ulaşabilmek, değerlendirebilmek ve uygulayabilmek.
5 Yabancı dili de kullanarak sağlık alanında yurt içinde ve yurt dışındaki meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
6 Sağlık alanındaki verileri toplayabilmek, değerlendirebilmek ve kalite yönetimi sürecine uygun hareket edebilmek.
7 Veteriner parazitoloji alanındaki spesifik bilgilere sahip olmak.
8 Veteriner parazitoloji alanındaki deneysel uygulamaları yapabilmek.
9 Veteriner parazitoloji alanındaki edinilen bilgileri sentezleyip, yeni fikirler oluşturabilmek.
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 8 8 64
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 5 5 25
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 1 1 1
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 5 5
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 1 1 1
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     98
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı
Yardımcı Kaynaklar

Ders İle İlgili Dosyalar