Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
TÜRK MÜZİĞİ TOPLU İCRA II İkinci Düzey GTM 334 6 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Yok
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Arş. Gör. A. Tolga Özdemir
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı Yok
Dersin Veriliş Şekli Toplu meşk usülü
Dersin Amacı Bu ders, Türk Müziği’nin saz eseri ve sözlü eser repertuarından hareketle öğrencilere birlikte çalma alışkanlığının kazandırılması yöntem ve tekniklerini kapsar.
Dersin Tanımı Bireysel çalma becerisine ek olarak topluluk içerisinde çalma becerisinin uygulamalı olarak geliştirilmesi.

Dersin İçeriği
1 Dönem içerisinde işlenecek konularının kabaca anlatımı. Türk Müziği’nin dini ve din dışı formları hakkında genel bilgiler.
2 Hüseyni Peşrev, dini eser formlarından bir örnek Hüseyni ilahi.
3 Uşşak Peşrev, ladini eser formlarından bir örnek uşşak şarkı.
4 Nihavend Peşrev (Hasip Dede), Nihavend Sazsemai. (Ömer Altuğ).
5 Nihavend Peşrev (Hasip Dede), Nihavend Sazsemai. (Ömer Altuğ).
6 Saba Sazsemaisi (İsmail Hakkı bey), Saba Şarkı (Öyle bir afeti yektasın)
7 Saba Sazsemaisi (İsmail Hakkı bey), Saba Şarkı (Öyle bir afeti yektasın)
8 Vize Sınavı
9 Neva Peşrev, Neva Şarkı
10 Hicazkar Peşrev, Hicazkar Sazsemai (Tanburi Cemil bey)
11 Hicazkar Peşrev, Hicazkar Sazsemai (Tanburi Cemil bey)
12 Hicazkar Zeybek.
13 Rast Peşrev (Benli Hasan Ağa), Rast Sazsemai (Kemani Tatyos Efendi)
14 Rast Peşrev (Benli Hasan Ağa), Rast Sazsemai (Kemani Tatyos Efendi)
15 Final Sınavı
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Ders çatısı altında icra edilen tüm eserlerin toplu çalma kriterlerine uygun bir biçimde ve üst kalitede icra edilmesi beklenir.
2
3
4
5
6
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 12 2 24
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     52
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 1 60
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı TRT Nota Arşivi.
Yardımcı Kaynaklar Yok

Ders İle İlgili Dosyalar